przepis-na-kobiete.pl

Pudełko kibica • przepis • składniki • przygotowanie

Nieważne, jakiej drużynie kibicujesz, ten przepis Kingi jest dla Ciebie! Szybko i łatwo przygotujesz smaczną i pożywną przekąskę, która doskonale sprawdzi się podczas spotkań z przyjaciółmi czy rodziną. Wachlarz smaków kubełka wprawi każdego kibica w euforię!

Pudełko kibica

Nieważne, jakiej drużynie kibicujesz, ten przepis Kingi jest dla Ciebie! Szybko i łatwo przygotujesz smaczną i pożywną przekąskę, która doskonale sprawdzi się podczas spotkań z przyjaciółmi czy rodziną. Wachlarz smaków kubełka wprawi każdego kibica w euforię!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

hummus z guacamole - 220 g
oliwa z oliwek - 4 łyżki
czarnuszka - 2 łyżki
krakersy - 100 g
orzech macadamia - 125 g
precelki - 130 g
malina - 200 g
borówki - 200 g
ogórek - 2 szt.
papryka żółta - 2 szt.
papryka spiczasta (ramiro) - 2 szt.
kiełbasa salami - 200 g
kabanos - 180 g
ser mimolette - 100 g
zestaw serów hiszpańskich - 150 g
rozmaryn świeży - 4 gałązki

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY PUDEŁKA:
Pudełka o wymiarach 15 x 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do każdego pudełka wkładamy humus z guacamole skropiony oliwą oraz posypany czarnuszką. Pół łyżki na jedną porcję.
2.PRZYGOTOWUJEMY ZAWARTOŚĆ PUDEŁEK:
Do pudełek wkładamy równe porcje krakersów i precelków. Dodajemy pokrojonego na ćwiartki ogórka, pokrojoną w paski żółtą paprykę oraz grube talarki czerwonej papryki spiczastej. Następnie przekrawamy na pół kabanosy i wraz z ozdobnie zwiniętymi plasterkami salami dokładamy do wnętrza. Dodajemy ser mimolette pokrojony w grubą kostkę oraz plastry hiszpańskiego sera. Na koniec całość uzupełniamy borówkami, malinami i orzechami makadamia. Wszystko dekorujemy rozmarynem.
Pudełko kibica

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY PUDEŁKA

Pudełka o wymiarach 15 x 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do każdego pudełka wkładamy humus z guacamole skropiony oliwą oraz posypany czarnuszką. Pół łyżki na jedną porcję.

2

PRZYGOTOWUJEMY ZAWARTOŚĆ PUDEŁEK

Do pudełek wkładamy równe porcje krakersów i precelków. Dodajemy pokrojonego na ćwiartki ogórka, pokrojoną w paski żółtą paprykę oraz grube talarki czerwonej papryki spiczastej. Następnie przekrawamy na pół kabanosy i wraz z ozdobnie zwiniętymi plasterkami salami dokładamy do wnętrza. Dodajemy ser mimolette pokrojony w grubą kostkę oraz plastry hiszpańskiego sera. Na koniec całość uzupełniamy borówkami, malinami i orzechami makadamia. Wszystko dekorujemy rozmarynem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

6076,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

1519,2 kcal

🥑

Tłuszcz

101,2 g

🌾

Węglowodany

110,9 g

🥬

Błonnik

29,8 g

💪

Białko

53,3 g

Podobne przepisy