Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą • przepis • składniki • przygotowanie
Wypróbuj nowoczesną sałatkę wielkanocną – z kapustą pak choi, rzeżuchą, prażonymi migdałami i białą kiełbasą!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
SMAŻYMY WARZYWA
Na patelni rozgrzewamy olej. Czosnek, chili, szalotki drobno siekamy i podsmażamy. Kiełbasę kroimy w plasterki, dodajemy na patelnię i podsmażamy tak długo, aż przestanie być surowa. Marchewkę i ogórka kroimy w słupki, rzodkiewki w plasterki – dodajemy na patelnię i mieszamy. Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy na patelnię i czekamy aż zmiękną. Dodajemy przyprawy, otartą skórkę i sok wyciśnięty z cytryny. Mieszamy. Całość przekładamy do miski.
PRAŻYMY SEZAM I MIGDAŁY
Na osobnej suchej patelni podprażamy na złoto sezam i płatki migdałowe. Gdy nabiorą odpowiedniego koloru, dodajemy sos sojowy i energicznie mieszamy.
DEKORUJEMY SAŁATKĘ
Sałatkę posypujemy z wierzchu prażonym sezamem i migdałami. Dekorujemy rzeżuchą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1102,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
183,7 kcal
Tłuszcz
10,3 g
Węglowodany
18,6 g
Błonnik
8,7 g
Białko
8,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Chili sin carne con tofu
Chili sin carne, czyli w przypadku przepisu Kingi chili con tofu, to przepyszny gulasz inspirowany kuchnią z pogranicza Meksyku i amerykańskiego stanu Teksas. To niezwykle proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe pełne pomidorów, czerwonej fasoli i kukurydzy.

Pieczone ziemniaki nadziewane
Ziemniaki to świetny dodatek do dań z grilla! Wypróbuj je w nowej wersji – nadziewane fetą, awokado, suszonymi pomidorami i z nutą słodyczy w postaci granatu.

Wrapy z omletów z warzywami i łososiem
Pyszne wrapy z omletów, bez glutenu, ze świeżymi warzywami, wędzonym łososiem i pysznym serkiem chrzanowym to idealny pomysł na dowolny posiłek każdego dnia.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Polędwiczki w pikantnym sosie miodowo-orzechowym z domowymi frytkami i sosem bazyliowym
Polędwiczki przygotowane w niebanalny sposób - w pikanym sosie, z orzechami i miodem. Zachwycisz swoich gości!

Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
Oto danie, które łatwo przygotujesz na biwaku – gulasz jednogarnkowy!

Suflet z mango
Suflet z mango – słoneczny deser według przepisu Pawła Małeckiego. Jesteśmy pewni, że go pokochasz!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Tort jogurtowy z owocami leśnymi
Jogurt i owoce to przepis na pyszny deser. Wypróbuj jogurtowej słodkości Kingi!

Leczo do słoików
Leczo z cukinią do słoików to doskonały sposób na zatrzymanie smaku lata na długie zimowe miesiące. Aromatyczne, pełne warzyw i przypraw danie rewelacyjne sprawdzi się się jako samodzielny posiłek, jak i dodatek do innych potraw. Nasz sprawdzony przepis pozwoli Ci przygotować leczo, które zachwyca smakiem i długo zachowuje świeżość.

Duszony por
Szukasz pomysłu na warzywny dodatek do obiadu? Wykorzystaj przepis na duszony por o delikatnym smaku i aksamitnej konsystencji. Spróbuj!