Polędwiczki w sosie pieczarkowym po prowansalsku • przepis • składniki • przygotowanie
Mięso w delikatnym sosie, pożywna kasza i surówka. Proste danie, w którym rozsmakuje się cała rodzina!

Czas przygotowania
65 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
POLĘDWICZKI POLĘDWICZKI KROIMY
w plastry, delikatnie rozbijamy, obsypujemy z obu stron przyprawami.
NA PATELNI ROZGRZEWAMY
olej rzepakowy i przyrumieniamy lekko polędwiczki.
W RONDELKU ROZPUSZCZAMY
masło, podduszamy poszatkowaną cebulę oraz koperek, dodajemy pokrojone na plasterki pieczarki.
GOTUJEMY CHWILĘ NA
wolnym ogniu, w razie potrzeby podlewamy odrobiną wody.
NASTĘPNIE DODAJEMY WCZEŚNIEJ
przygotowane mięso, śmietanę i sok z cytryny.
DUSIMY PRZEZ CHWILĘ
na wolnym ogniu.
KASZA KASZĘ GOTUJEMY
wg przepisu na opakowaniu.
SURÓWKA MARCHEW I
kalarepę trzemy na dużych oczkach, mieszamy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i olej.
DOPRAWIAMY DO
smaku.
DO DANIA PODAJEMY
herbatkę owocową.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
503,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
503,8 kcal
Tłuszcz
18,8 g
Węglowodany
52 g
Błonnik
31,4 g
Białko
31,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kruche tarty z groszkiem
Wyśmienita wytrawna przekąska na bazie ciasta francuskiego. Idealna na drugie śniadanie, doskonała na przyjęcie!

Crookie, czyli croissant z ciasteczkiem
Wyjątkowa słodka hybryda croissanta z ciasteczkiem, czyli crookie! Sprawdź, jak smakuje ten powstały we Francji przysmak przygotowany z przepisu Pawła Małeckiego.

Kanapka z serem brie i konfiturą z cebuli
Kanapka na ciepło w iście francuskim stylu, czyli z serem brie, konfiturą z cebuli i gruszką. Przygotuj ją i przekonaj się, jak wspaniale smakuje.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Polenta z sosem z pieczonej papryki
Polenta to ludowa potrawa kuchni w stylu włoskim. Spróbuj jej z gęstym sosem z pieczonej papryki, z dodatkiem oliwek.

Ryż zapiekany z jabłkami i bezą
Zobacz, jak przygotować ryż zapiekany z mleczkiem kokosowym, karmelizowanymi jabłkami i wegańską bezą!

Zapiekanka gyros
Zapiekanka z gyrosa i ryżu to danie, które łączy w sobie grecką tradycję kulinarną i współczesne upodobania smakowe. Soczyste mięso z kurczaka w połączeniu z sycącym ryżem i warzywami tworzy wyjątkową kompozycję smakową, doskonałą na obiad oraz kolację. Poznaj nasz sposób na aromatyczną zapiekankę gyros!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Krem marchewkowy z serem savaron
Aromatyczna zupa krem z pieczonej marchewki, czyli idealne danie na chłodny dzień i nie tylko. Sprawdź, jak smakuje w wersji zapiekanej z wyjątkowym serem savaron.

Owsianka szarlotkowa
Owsianka szarlotkowa, to świetny pomysł na udane, pożywne i smaczne śniadanie. Zobaczcie sami, jak łatwo ją przygotować, gdy pomaga wam w tym termorobot MC Smart. Śniadanie czas podać!

Burek ze szpinakiem
Ciasto filo wypełnione nadzieniem szpinakowym z dodatkiem sera feta, to śródziemnomorski przysmak nazwany burkiem. Przygotuj go według przepisu Kingi.