Fit kokosanki • przepis • składniki • przygotowanie
Mięciutkie i wilgotne w środku ciastka pachnące kokosem, czyli fit kokosanki bez dodatku mąki. Wypróbuj ten przepis i ciesz się prostą, słodką przekąską, którą przygotujesz szybciej niż myślisz.

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
UBIJAMY BIAŁKA
Do suchej i czystej misy wkładamy nasadkę do ubijania i dodajemy białka. Białka ubijamy, w trakcie dodając sól, używając programu„własne ustawienia” / czas: 4 minuty / prędkość: 4. Po ubiciu białek zdejmujemy nasadkę.
PRZYGOTOWUJEMY MASĘ KOKOSOWĄ
Do ubitych białek dodajemy wiórki, cukier i olej kokosowy. Całość mieszamy wykorzystując program„własne ustawienia” / czas: 40 sekund / prędkość: 2. Następnie zgarniamy masę ze ścianek naczynia i ponownie mieszamy używając programu„własne ustawienia” / czas: 20 sekund / prędkość: 2.
PIECZEMY KOKOSANKI
Gotową masę kokosową wykładamy za pomocą gałkownicy do lodów (lub łyżki) na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Kokosanki pieczemy przez ok. 12-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C, aż się zarumienią i podajemy przestudzone.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1217,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
405,7 kcal
Tłuszcz
43,4 g
Węglowodany
33,9 g
Błonnik
2 g
Białko
4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Orzeźwiająca sałatka z makaronem i ogórkiem
Idealna sałatka na lato powinna zaspokajać głód i orzeźwiać jednocześnie. Właśnie taką sezonową kompozycję, pachnącą świeżymi ziołami, przygotujecie dzięki przepisowi Kingi!

Galareta wieprzowa
Galareta wieprzowa, znana również jako zimne nóżki, zylc, meduza czy galart, to potrawa, którą znamy z rodzinnych uroczystości. Ta wyjątkowa przekąska potrafi zachwycić swoim smakiem i wyglądem. Galareta jest w naszej tradycji kulinarnej od wieków i przepisy na nią zmieniały się wraz z czasem. Jak dziś zrobić pyszną galaretę wieprzową? W tym artykule zdradzimy Ci, jak to zrobić!

Twarożek tofu z warzywami
Twarożek z tofu to smakowita propozycja, która świetnie sprawdzi się nie tylko na śniadanie! Zobacz, jak szybko przygotujesz pyszny dodatek do kanapek dla całej rodziny.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sos grzybowy ze świeżych grzybów – przepis
Sos ze świeżych prawdziwków, który może być dodatkiem do dowolnych klusek, makaronów i mięs. Sprawdź, jak łatwo go przygotować!

Pączusie — mini pączki na jeden kęs!
Mini pączusie to idealna propozycja na słodką przekąskę, która zadowoli wszystkich łasuchów. Te małe, puszyste pączki są nie tylko smaczne, ale również szybkie i łatwe do przygotowania. Odkryjcie przepis na pyszne pączusie na jeden kęs!

Zapiekanki w stylu włoskim
Suszone pomidory, mozzarella, mascarpone i szynka parmeńska? To musi być zapiekanka w stylu włoskim! Koniecznie wypróbujcie ten wyjątkowy pomysł na przekąskę.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Burgery z halloumi i sosem tzatziki
Czas na burgery w iście greckim stylu – z halloumi i aromatycznym sosem tzatziki. Dzięki grillowanej papryce, świeżym warzywom i mięciutkiej bułce mlecznej burgery zachwycają smakiem.

Kruche ciastka kakaowo-migdałowe
Łatwe w przygotowaniu ciasteczka z migdałami, które upieczesz w kilka chwil. Ich mocno kakaowy smak urzekł już wielu!

Tacos z tuńczykiem
Kuchnia w stylu meksykańskim to m.in. znane na całym świecie tacos. U nas znajdziesz je w nowym, rybnym wydaniu.