przepis-na-kobiete.pl

Zupa gulaszowa z młodą kapustą i pomidorami • przepis • składniki • przygotowanie

Wypróbuj zupę gulaszową z młodą kapustą, pomidorami, kolendrą i kuminem w nowej odsłonie!

Zupa gulaszowa z młodą kapustą i pomidorami

Wypróbuj zupę gulaszową z młodą kapustą, pomidorami, kolendrą i kuminem w nowej odsłonie!

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cebula - 3 szt.
ciecierzyca - 150 g
cytryna - 1 szt.
ząbek czosnku - 3 szt.
liść laurowy - 4 szt.
masło - 60 g
mąka pszenna typ 650 - 40 g
papryka mielona ostra - 1 łyżeczka
kumin - 2 łyżeczki
kapusta biała - 1 szt.
olej słonecznikowy - 2 łyżki
pieprz biały - 1 szczypta
pomidory krojone z puszki - 400 g
mięso wieprzowe schab - 1 kg
sól - 1 szczypta
kolendra świeża - 45 g

Instrukcje przygotowania

1.DO OBSMAŻONEGO SCHABU DODAJEMY PRZYPRAWY:
Schab kroimy w paski o grubości około 1 cm, przyprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na gorącym oleju. Do garnka ze schabem dodajemy paprykę, liść laurowy, czosnek posiekany w plastry i pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Podlewamy całość wodą, przykrywamy pokrywą i dusimy około 20 minut.
2.KAPUSTĘ KROIMY W KOSTKĘ:
Kapustę siekamy w grubą kostkę i dodajemy do podduszonego schabu. Gotujemy około 10 minut.
3.DODAJEMY POMIDORY:
Na koniec dodajemy pomidory, ugotowaną ciecierzycę, dolewamy wodę i zagotowujemy. Zupę doprawiamy solą, pieprzem, kminem oraz skórką ze sparzonej cytryny. Masło przysmażamy z mąką i partiami dodajemy do gulaszu. Po nałożeniu na talerz zupę posypujemy siekaną kolendrą.
Zupa gulaszowa z młodą kapustą i pomidorami

Czas przygotowania

40 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

DO OBSMAŻONEGO SCHABU DODAJEMY PRZYPRAWY

Schab kroimy w paski o grubości około 1 cm, przyprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na gorącym oleju. Do garnka ze schabem dodajemy paprykę, liść laurowy, czosnek posiekany w plastry i pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Podlewamy całość wodą, przykrywamy pokrywą i dusimy około 20 minut.

2

KAPUSTĘ KROIMY W KOSTKĘ

Kapustę siekamy w grubą kostkę i dodajemy do podduszonego schabu. Gotujemy około 10 minut.

3

DODAJEMY POMIDORY

Na koniec dodajemy pomidory, ugotowaną ciecierzycę, dolewamy wodę i zagotowujemy. Zupę doprawiamy solą, pieprzem, kminem oraz skórką ze sparzonej cytryny. Masło przysmażamy z mąką i partiami dodajemy do gulaszu. Po nałożeniu na talerz zupę posypujemy siekaną kolendrą.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

3610,5 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

902,6 kcal

🥑

Tłuszcz

44,2 g

🌾

Węglowodany

55,6 g

🥬

Błonnik

15,3 g

💪

Białko

60,8 g

Podobne przepisy

Zupa gulaszowa z młodą kapustą i pomidorami - przepis, składniki, przygotowanie | przepis-na-kobiete.pl