przepis-na-kobiete.pl

Zapiekana kanapka z boczkiem • przepis • składniki • przygotowanie

Brakuje Ci pomysłu na pożywną kanapkę? Wykorzystaj przepis Darii na pyszną kanapkę z boczkiem, serem cheddar i pesto!

Zapiekana kanapka z boczkiem

Brakuje Ci pomysłu na pożywną kanapkę? Wykorzystaj przepis Darii na pyszną kanapkę z boczkiem, serem cheddar i pesto!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy

Składniki

boczek w plastrach - 100 g
chleb żytni - 180 g
ząbek czosnku - 1 szt.
oliwa z oliwek - 1 łyżka
pomidor czerwony - 1 szt.
sałata lodowa - 120 g
ser cheddar - 60 g
pesto - 3 łyżki

Instrukcje przygotowania

1.SMAŻYMY BOCZEK:
Rozgrzewamy patelnię z dodatkiem oliwy z oliwek. Wykładamy plastry boczku i smażymy. Ściągamy z patelni.
2.SKŁADAMY KANAPKI:
Chleb kroimy na kromki. Nacieramy je czosnkiem przekrojonym na pół i wykładamy na patelnię, przyrumieniamy. 3 kromki smarujemy pesto. Układamy na nich boczek i plastry sera cheddar. Przykrywamy drugą kromką. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i czekamy, aż ser się rozpuści.
Zapiekana kanapka z boczkiem

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 3

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

SMAŻYMY BOCZEK

Rozgrzewamy patelnię z dodatkiem oliwy z oliwek. Wykładamy plastry boczku i smażymy. Ściągamy z patelni.

2

SKŁADAMY KANAPKI

Chleb kroimy na kromki. Nacieramy je czosnkiem przekrojonym na pół i wykładamy na patelnię, przyrumieniamy. 3 kromki smarujemy pesto. Układamy na nich boczek i plastry sera cheddar. Przykrywamy drugą kromką. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i czekamy, aż ser się rozpuści.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1324,5 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

441,5 kcal

🥑

Tłuszcz

27,1 g

🌾

Węglowodany

34,1 g

🥬

Błonnik

15,4 g

💪

Białko

15,4 g

Podobne przepisy

Zapiekana kanapka z boczkiem - przepis, składniki, przygotowanie | przepis-na-kobiete.pl