Tatar wołowy w omlecie sojowym • przepis • składniki • przygotowanie
Tatar z jajkiem? Oczywiście! Ale w zupełnie nowy sposób! Spróbuj połączenia siekanego, tatara wołowego z omletem sojowym.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
SMAŻYMY OMLET
Jaja roztrzepujemy, doprawiamy sosem sojowym oraz pieprzem. Na patelni smażymy bardzo cienkie omlety (grubości naleśnika).
SIEKAMY MIĘSO
Do drobno posiekanego mięsa dodajemy olej i dokładnie mieszamy. Następnie mięso łączymy z pokrojonymi ogórkami (kiszonym i marynowanym), posiekanymi cebulami i podgrzybkami, dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy pieprzem. Tatar zawijamy w omlety, kroimy na małe kawałki. Podajemy z musztardą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
985,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
246,4 kcal
Tłuszcz
18,6 g
Węglowodany
3,8 g
Błonnik
15,6 g
Białko
15,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Miodowe szaszłyki z kurczaka i wątróbki
Danie nawiązujące do kuchni staropolskiej, w którym mocno korzenny smak łączy się z miodową słodyczą…

Wigilijna zupa rybna
Esencjonalna, pełna świątecznych smaków oraz aromatów i przygotowana z najlepszej jakości ryb – właśnie taka powinna być idealna zupa rybna na wigilię, którą przyrządzisz z przepisem Karola!

Kotlety z boczniaków
Chrupiące kotlety z boczniaków, które zasmakują nie tylko wegetarianom. Sprawdź, jak szybko przyrządzić te grzyby tak, by smakowały naprawdę dobrze.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pieczona makrela w chlebku pita
Masz ochotę na wyjątkową przekąskę w adriatyckim stylu? Pieczona makrela na chlebku pita z ajwarem, zielonym ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi sprawdzi się idealnie.

Szałwiowe medaliony z polędwiczek z grilla
Doskonały sposób, by zaskoczyć gości na przyjęciu przy grillu – efektowne szaszłyki z cukinii oraz polędwiczek wieprzowych z szałwią.

Tosty z gruszkami i serem
Wyraziste składniki zamknięte pomiędzy chrupiącymi kawałkami pieczywa. Taki tost zaspokoi każdy głód.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Panna cotta z karmelizowanymi pomarańczami
Włoski deser w wykonaniu samego mistrza cukiernictwa. Delikatna panna cotta ze słodkimi karmelizowanymi pomarańczami!

Sos musztardowy
Sos musztardowy to pyszny dodatek, który doskonale komponuje się z mięsem, rybami czy jajkami. Jego delikatna kremowa konsystencja w połączeniu z wyrazistym smakiem musztardy sprawia, że staje się on nieodłącznym elementem wielu dań. Przygotujmy ten sos razem!

Sałatka Waldorf w lżejszej odsłonie
Nowojorski klasyk w Twoim sałatkowym menu? Oto on! Dzięki Kindze zyskujesz przepis, do którego chętnie będziesz wracać, gdy najdzie Cię apetyt na połączenie warzyw i owoców.