Tatar na dwa sposoby • przepis • składniki • przygotowanie
Poznaj dwa sposoby Karola Okrasy na siekany tatar wołowy – podwędzany na sianie i klasyczny!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
trudny
Składniki
Instrukcje przygotowania
SIEKAMY MIĘSO
Oczyszczone mięso kroimy w drobne plastry, a następnie bardzo drobno siekamy. Dodajemy olej i siekamy tak długo, aż uzyskamy gładką, jednolitą masę. Mięso przekładamy do miski i odstawiamy do lodówki.
KROIMY DODATKI
Cebulę i ogórki kiszone kroimy w drobną kosteczkę. Kapary kroimy w grubą kostkę. Do mięsa dolewamy odrobinę oleju, dodajemy trochę kaparów, cebulki i ogórka. Resztę dodatków pozostawiamy. Dodajemy pieprz. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki.
PRZYGOTOWUJEMY MUS Z PODGRZYBKÓW
Do marynowanych podgrzybków dodajemy musztardę, miód i odrobinę soku z cytryny. Całość blendujemy, dolewając oliwę z oliwek.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2505 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
2505 kcal
Tłuszcz
167,8 g
Węglowodany
157,1 g
Błonnik
22,6 g
Białko
99,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Bananowa kawa mrożona z mango
Kawa nie zawsze musi smakować tak samo. Spróbuj mrożonej w połączeniu z bananami i mango!

Polędwiczki wieprzowe barbeque z sałatką z fasoli
Soczyste mięso, chrupiący boczek i aromatyczny, pikantny sos. Wyborna kompozycja dla miłośników wyrazistego smaku!

Żurek chrzanowy z kiełbasą
Wielkanocne śniadanie smakuje najlepiej, kiedy rozpoczyna je domowy żurek z suszonymi grzybami i śląską kiełbasą.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Lasagne z mozzarellą, dynią i suszonymi pomidorami
Spróbuj przygotować lasagne w nowej odsłonie - z wykorzystaniem mozzareli i aromatycznych suszonych pomidorów.

Domowe lody śmietankowo-malinowe na 5 sposobów
Na upał najlepszym deserem będą domowe lody, które możesz podać aż na 5 sposobów!

Kakaowe tartaletki z malinami i bezą włoską
Kakaowe tartaletki pełne soczystych malin i ozdobione wyjątkową bezą włoską, która zachwyca nie tylko wyglądem, ale też smakiem. Skuś się na ten słodki deser bez pieczenia.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wieniec drożdżowy z powidłami
Pachnące, złociste ciasto z dodatkiem powideł i suszonych śliwek. Wygląda naprawdę imponująca, a smakuje doskonale!

Tarta razowa z botwinką i kozim serem
Dietetyczna tarta z dodatkiem botwinki, cukinii i koziego sera. Łagodny smak warzyw idealnie komponuje się ze słonym smakiem sera.

Sernik limonkowy
Przygotuj sernik z domowego twarogu z dużą ilością limonki i liśćmi zielonej herbaty!