Mielony serek twarogowy z tortillą • przepis • składniki • przygotowanie
Roladki z tortilli, łososia i serka wzbogaconego o chrzan i kapary to prosta, ale niezwykła w smaku przekąska. Postaw na klasykę imprezowych stołów – przygotuj przekąskę na sylwestra.

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Kapary, czosnek i koper (same gałązki bez łodyg, kilka gałązek pozostawiamy do dekoracji) siekamy drobno i łączymy. Dodajemy małą łyżeczkę startego świeżego chrzanu. Wszystko dokładnie mieszamy razem z serkiem, dodajemy mielony biały pieprz, mieszamy.
FASZERUJEMY I ZWIJAMY TORTILLE
Płaty tortilli smarujemy serkiem aż po brzegi ciasta. Na każdym płacie rozkładamy kawałki łososia wędzonego, do mniej więcej połowy płata tortilli, i bardzo ściśle zawijamy. Czynność powtarzamy z kolejnymi płatami.
PODAJEMY TORTILLE
Każdą tortillę kroimy na skos na mniejsze kawałki i układamy je na talerzu. Gotowe przekąski dekorujemy gałązkami koperku.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
889,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
222,3 kcal
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
27,6 g
Błonnik
0,4 g
Białko
13 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Żurek babci
Sprawdzony przepis babci na wyśmienity żurek! Koniecznie wypróbuj przepis!

Wielkanocna babka z pomelo
Babka to wypiek, który musi pojawić się na wielkanocnym stole! Wykorzystaj przepis Pawła i spraw, by cała kuchnia wypełniła się cytrusowym zapachem pomelo – głównego składnika tego pysznego ciasta!

Dorsz z piekarnika w czosnku i cytrynie
Soczyste kawałki dorsza upieczone w paprykowo-czosnkowej marynacie w postaci pasty to idealny pomysł na obiad.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Krem z twarogu z truskawkami i rabarbarem
Krem twarogowy z kruchymi migdałowymi ciasteczkami i truskawkami – doskonały smakołyk w letnie dni!

Placki ziemniaczane z pieca
Darek pokaże Ci, jak przygotować placki ziemniaczane w piekarniku! Z dodatkiem sosu z pieczarkami i kiełbasą smakują wyśmienicie.

Placuszki warzywne
Marchew, cukinia i brokuły to podstawa warzywnych placków według DG! Podane z jogurtem i parmezanem smakują wybornie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Bezalkoholowy grzaniec z białego wina i pomarańczy
Na chłodne wieczory, bez względu na porę roku! Bezalkoholowy grzaniec z pomarańczą rozgrzeje Cię zawsze, kiedy tego potrzebujesz, i pozwoli znaleźć chwilę spokoju i relaksu.

Chakalaka
Brzmi egzotycznie i tak też smakuje! Chakalaka, czyli afrykański gulasz warzywny, to idealny wybór, gdy szukasz lekkiego i aromatycznego dania na szybki obiad z marchewką!

Pita z grillowanym halloumi
Szybka w przygotowaniu przekąska, śniadanie, a może kolacja? To Ty decydujesz! Przygotuj te pyszne pity z grillowanym halloumi, sosem tzatziki i świeżymi warzywami.