przepis-na-kobiete.pl

Bezalkoholowy grzaniec z białego wina i pomarańczy • przepis • składniki • przygotowanie

Na chłodne wieczory, bez względu na porę roku! Bezalkoholowy grzaniec z pomarańczą rozgrzeje Cię zawsze, kiedy tego potrzebujesz, i pozwoli znaleźć chwilę spokoju i relaksu.

Bezalkoholowy grzaniec z białego wina i pomarańczy

Na chłodne wieczory, bez względu na porę roku! Bezalkoholowy grzaniec z pomarańczą rozgrzeje Cię zawsze, kiedy tego potrzebujesz, i pozwoli znaleźć chwilę spokoju i relaksu.

Czas przygotowania
50 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

anyż gwiazdki - 4 szt.
wino białe bezalkoholowe - 750 ml
goździki - 1 łyżeczka
cukier trzcinowy - 40 g
cynamon, laska - 6 g
jabłko zielone - 1 szt.
imbir świeży - 4 g
ziele angielskie - 3 szt.
pomarańcza - 1 szt.
rozmaryn świeży - 32 g

Instrukcje przygotowania

1.GOTUJEMY GRZANIEC:
Wino łączymy z cukrem w dużym garnku. Dodajemy pomarańcze i jabłko – pokrojone w plasterki, imbir pokrojony w talarki oraz przyprawy: goździki, cynamon, ziele angielskie i anyż.
2.PODAJEMY GRZANIEC:
Gotowy grzaniec bezalkoholowy przelewamy przez sitko do dużych kubków. Dekorujemy pomarańczą pokrojoną w plastry i gałązkami rozmarynu.
Bezalkoholowy grzaniec z białego wina i pomarańczy

Czas przygotowania

50 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

GOTUJEMY GRZANIEC

Wino łączymy z cukrem w dużym garnku. Dodajemy pomarańcze i jabłko – pokrojone w plasterki, imbir pokrojony w talarki oraz przyprawy: goździki, cynamon, ziele angielskie i anyż.

2

PODAJEMY GRZANIEC

Gotowy grzaniec bezalkoholowy przelewamy przez sitko do dużych kubków. Dekorujemy pomarańczą pokrojoną w plastry i gałązkami rozmarynu.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

560,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

140,2 kcal

🥑

Tłuszcz

0,9 g

🌾

Węglowodany

32,8 g

🥬

Błonnik

5,3 g

💪

Białko

2,3 g

Podobne przepisy

Bezalkoholowy grzaniec z białego wina i pomarańczy - przepis, składniki, przygotowanie | przepis-na-kobiete.pl