przepis-na-kobiete.pl

Roladki z cukinii • przepis • składniki • przygotowanie

Koreczki z cukinii wypełnione kremową mieszanką serową to pomysł nie tylko na przyjęcie, ale także na szybką przekąskę!

Roladki z cukinii

Koreczki z cukinii wypełnione kremową mieszanką serową to pomysł nie tylko na przyjęcie, ale także na szybką przekąskę!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukinia - 2 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
masło - 1 łyżka
miód - 1 łyżka
musztarda - 1 łyżka
oliwa z oliwek - 4 łyżki
natka pietruszki - 10 g
sól jodowana - 1 szczypta
ser pleśniowy - 100 g
serek śmietankowy - 100 g

Instrukcje przygotowania

1.ROLADY CUKINIE MYJEMY:
(nie obieramy), obierakiem do warzyw kroimy je na wąskie plastry.
2.SERY MIESZAMY ZE:
sobą, dodając masło i posiekaną pietruszkę.
3.NAKŁADAMY PO NIEWIELKIEJ:
porcji na każdy plaster cukinii i rolujemy, ustawiamy na talerzu jedna obok drugiej.
4.PO ZROLOWANIU WSZYSTKICH:
cukinii dobrze chłodzimy w lodówce.
5.SOS DOKŁADNIE MIESZAMY:
ze sobą składniki sosu (można to zrobić również w blenderze).
6.POLEWAMY ROLADKI TUŻ:
przed podaniem.
7.JAK PODAWAĆ PODAJEMY:
z kawałkami świeżej bagietki.
Roladki z cukinii

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

ROLADY CUKINIE MYJEMY

(nie obieramy), obierakiem do warzyw kroimy je na wąskie plastry.

2

SERY MIESZAMY ZE

sobą, dodając masło i posiekaną pietruszkę.

3

NAKŁADAMY PO NIEWIELKIEJ

porcji na każdy plaster cukinii i rolujemy, ustawiamy na talerzu jedna obok drugiej.

4

PO ZROLOWANIU WSZYSTKICH

cukinii dobrze chłodzimy w lodówce.

5

SOS DOKŁADNIE MIESZAMY

ze sobą składniki sosu (można to zrobić również w blenderze).

6

POLEWAMY ROLADKI TUŻ

przed podaniem.

7

JAK PODAWAĆ PODAJEMY

z kawałkami świeżej bagietki.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1210,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

302,7 kcal

🥑

Tłuszcz

25,6 g

🌾

Węglowodany

10,4 g

🥬

Błonnik

9,4 g

💪

Białko

9,4 g

Podobne przepisy