przepis-na-kobiete.pl

Owsiane babeczki śniadaniowe • przepis • składniki • przygotowanie

Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie? Spróbuj babeczek śniadaniowych w trzech smakach według przepisu Kingi Paruzel!

Owsiane babeczki śniadaniowe

Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie? Spróbuj babeczek śniadaniowych w trzech smakach według przepisu Kingi Paruzel!

Czas przygotowania
50 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy

Składniki

banan - 2 szt.
borówki - 70 g
cynamon - 1 łyżeczka
czekolada gorzka - 50 g
orzech włoski - 30 g
płatki owsiane - 275 g
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
sól - 1 szczypta
truskawka - 75 g
nasiona chia - 3 łyżki
napój sojowy - 375 ml
jabłko czerwone - 2 szt.

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY SUCHE SKŁADNIKI:
Do miski wsypujemy płatki owsiane. Dodajemy sól, cynamon, proszek do pieczenia i nasiona chia. Mieszamy. Kroimy jabłka w kostkę, dodajemy do suchych składników i mieszamy.
2.PRZYGOTOWUJEMY MOKRE SKŁADNIKI:
Do drugiej miski wlewamy napój sojowy, następnie dodajemy połamane na kawałki banany. Masę blendujemy.
3.PRZYGOTOWUJEMY BABECZKI O 3 SMAKACH:
Mokre składniki dodajemy do suchych. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Masę dzielimy na 3 części. Do jednej części dajemy borówki, do drugiej – pokrojone w kostkę truskawki, do trzeciej – posiekaną czekoladę i orzechy.
4.PIECZEMY BABECZKI:
Masy przekładamy do formy do muffinów. Nakładamy po sam brzeg. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy ok. 35 minut na złoty kolor.
Owsiane babeczki śniadaniowe

Czas przygotowania

50 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY SUCHE SKŁADNIKI

Do miski wsypujemy płatki owsiane. Dodajemy sól, cynamon, proszek do pieczenia i nasiona chia. Mieszamy. Kroimy jabłka w kostkę, dodajemy do suchych składników i mieszamy.

2

PRZYGOTOWUJEMY MOKRE SKŁADNIKI

Do drugiej miski wlewamy napój sojowy, następnie dodajemy połamane na kawałki banany. Masę blendujemy.

3

PRZYGOTOWUJEMY BABECZKI O 3 SMAKACH

Mokre składniki dodajemy do suchych. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Masę dzielimy na 3 części. Do jednej części dajemy borówki, do drugiej – pokrojone w kostkę truskawki, do trzeciej – posiekaną czekoladę i orzechy.

4

PIECZEMY BABECZKI

Masy przekładamy do formy do muffinów. Nakładamy po sam brzeg. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy ok. 35 minut na złoty kolor.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2347,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

391,2 kcal

🥑

Tłuszcz

12 g

🌾

Węglowodany

66 g

🥬

Błonnik

10,8 g

💪

Białko

10,8 g

Podobne przepisy

Owsiane babeczki śniadaniowe - przepis, składniki, przygotowanie | przepis-na-kobiete.pl