przepis-na-kobiete.pl

Cake popsy serduszka • przepis • składniki • przygotowanie

Szybki i łatwy do przygotowania deser? Nie ma na co czekać, przygotujcie wyśmienite cake popsy stworzone z połączenia biszkoptów z białą i mleczną czekoladą oraz serem mascarpone. Raz, dwa i słodka przekąska gotowa!

Cake popsy serduszka

Szybki i łatwy do przygotowania deser? Nie ma na co czekać, przygotujcie wyśmienite cake popsy stworzone z połączenia biszkoptów z białą i mleczną czekoladą oraz serem mascarpone. Raz, dwa i słodka przekąska gotowa!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy

Składniki

biszkopty - 150 g
ser mascarpone - 200 g
czekolada mleczna - 200 g
czekolada biała - 200 g
barwnik spożywczy -
posypka cukrowa -
posypka kolorowa -
precelki -

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY CZEKOLADĘ:
Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
2.PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA CAKE POPSY:
Biszkopty rozdrabniamy za pomocą dłoni lub przy pomocy malaksera. Do rozdrobnionych biszkoptów dodajemy ser mascarpone i wszystko zagniatamy. Z powstałej masy formujemy serduszka. Końcówki słomek maczamy w czekoladzie i wbijamy je w serduszka. Tak przygotowane cake popsy wkładamy na około 10-15 minut do zamrażarki.
3.ZDOBIMY CAKE POPSY:
Cake popsy wyciągamy z zamrażarki i maczamy całe serduszko w czekoladzie. Następnie, zdobimy je wedle uznania – posypką cukrową, posypką kolorową lub precelkami. Następnie wkładamy cake popsy jeszcze na co najmniej 1 godzinę do lodówki.
Cake popsy serduszka

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 8

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY CZEKOLADĘ

Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

2

PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA CAKE POPSY

Biszkopty rozdrabniamy za pomocą dłoni lub przy pomocy malaksera. Do rozdrobnionych biszkoptów dodajemy ser mascarpone i wszystko zagniatamy. Z powstałej masy formujemy serduszka. Końcówki słomek maczamy w czekoladzie i wbijamy je w serduszka. Tak przygotowane cake popsy wkładamy na około 10-15 minut do zamrażarki.

3

ZDOBIMY CAKE POPSY

Cake popsy wyciągamy z zamrażarki i maczamy całe serduszko w czekoladzie. Następnie, zdobimy je wedle uznania – posypką cukrową, posypką kolorową lub precelkami. Następnie wkładamy cake popsy jeszcze na co najmniej 1 godzinę do lodówki.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

3512 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

439 kcal

🥑

Tłuszcz

27,5 g

🌾

Węglowodany

43 g

🥬

Błonnik

1 g

💪

Białko

6 g

Podobne przepisy

Cake popsy serduszka - przepis, składniki, przygotowanie | przepis-na-kobiete.pl