Kremowa zupa pomidorowa z papryką • przepis • składniki • przygotowanie
Niezwykła, kremowa zupa pomidorowa z papryką. To prawdziwa bomba smaku i aromatu, która odmieni Twoje podejście do pomidorówki! Sprawdź, jak ją przygotować.

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 10
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PODSMAŻAMY WARZYWA
Wszystkie warzywa kroimy w większą kostkę i przesmażamy w garnku, na rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, wszystkie składniki mieszamy i smażymy jeszcze przez ok. 2-3 minuty.
GOTUJEMY ZUPĘ
Do podsmażonych z koncentratem pomidorowym warzyw dodajemy pomidory z puszki, wodę i piramidki smaku. Zupę gotujemy na małym ogniu przez ok. 2 godziny.
BLENDUJEMY I DOPRAWIAMY ZUPĘ
Z ugotowanej zupy wyjmujemy piramidki smaku, dodajemy masło i blendujemy, aż będzie gładka i kremowa. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Zupę dokładnie mieszamy i podajemy jeszcze gorącą z ulubionymi dodatkami lub samą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
989,5 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
99 kcal
Tłuszcz
5,9 g
Węglowodany
10,5 g
Błonnik
3,6 g
Białko
2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

EKSPRESOWA KONFITURA Z MALIN
Konfitura z malin w 15 minut? Tak! To możliwe! Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego na ekspresową konfiturę, którą przygotujesz przy użyciu kuchenki mikrofalowej.

Dutch baby z wędzonym łososiem
Efektowny pieczony naleśnik typu dutch baby w wersji wytrawnej to puszyste ciasto połączone z aromatycznymi ziołami, parmezanem i wędzonym łososiem. Świetny pomysł na weekendowe śniadanie lub lekki lunch!

Herbaciana rolada z mlecznym kremem
Lekka, słodka rolada z pysznym kremem to idealny dodatek do kawy lub herbaty oraz doskonała opcja na słodki poczęstunek.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zielony shake z bananem, szpinakiem i awokado
Owoce i warzywa łączą się w zielonym shake’u Pawła, by dostarczyć Ci wyjątkowych wrażeń smakowych. Przygotuj go na bazie napoju ryżowego i ciesz się pożywną przekąską w płynie o dowolnej porze dnia!

Smażone pierogi z twarogiem, ziemniakami i kapustą
Wyjątkowy przepis na pierogi z kruchego ciasta nadziewane aromatycznym twarogiem, ziemniakami i białą kapustą. Wypróbuj to smażone danie inspirowane kuchnią staropolską, z klasycznym twistem Karola.

Sznycel z halloumi
Takiego sznycla na pewno nie znacie! Zamiast z wieprzowiny lub kurczaka Kinga przygotowała go, panierując ser halloumi. Jest pyszny, chrupiący i podany z sałatką w greckim stylu – idealny na obiad lub kolację.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Łosoś w sosie kokosowo-limonkowym
Łosoś pachnący Azją - z mlekiem kokosowym, limonką, świeżym imbirem i kolendrą.

Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
Sałatka cezar w najbardziej klasycznej odsłonie! Sos na bazie surowych żółtek, z dodatkiem anchois i musztardy, a do tego grillowany kurczak i grzanki. Pycha!

Lemoniada z różowego grejpfruta z kardamonem
Wyrazisty smak cytrusów i aromat kardamonu – przygotuj lemoniadę, która chłodzi nawet w najgorętsze dni!