przepis-na-kobiete.pl

Kanapka szybka rybka • przepis • składniki • przygotowanie

Ekspresowy pomysł na przepyszne kanapki: wystarczy świeże pieczywo, filet z matiasa, jajko, cebula i trochę koperku!

Kanapka szybka rybka

Ekspresowy pomysł na przepyszne kanapki: wystarczy świeże pieczywo, filet z matiasa, jajko, cebula i trochę koperku!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bułka kajzerka - 1 szt.
cebula czerwona - 1 szt.
śledzie matiasy - 1 szt.
jajko - 2 szt.
świeży koperek - 1 łyżeczka
majonez - 2 łyżeczki
pieprz czarny - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE 1.:
GOTUJEMY JAJKO NA: twardo.
2.FILET Z MATIJASA:
myjemy i dobrze suszamy.
3.UGOTOWANE NA TWARDO:
jajko kroimy w plasterki. CEBULĘ KROIMY W: krążki.
4.SIEKAMY KOPEREK. BUŁKĘ PRZEKRAWAMY:
wzdłuż.
5.UKŁADAMY NA DOLNĄ:
połówkę bułki po kolei: filet z matijasa, jajko oraz krążki cebuli.
6.CAŁOŚĆ DEKORUJEMY MAJONEZEM:
i posiekanym koperkiem. PRZYKRYWAMY DRUGĄ CZĘŚCIĄ: bułki.
7.PODAJEMY NA ZIMNO:
lub na ciepło.
8.BUŁKA PSZENNA DELIKATNY,:
mięciutki miąższ pod lśniącą, chrupiącą skórką.
9.KAŻDA KANAPKA Z:
nią będzie smakować wyjątkowo.
10.RYBY I OWOCE:
morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:
Kanapka szybka rybka

Czas przygotowania

10 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE 1.

GOTUJEMY JAJKO NA: twardo.

2

FILET Z MATIJASA

myjemy i dobrze suszamy.

3

UGOTOWANE NA TWARDO

jajko kroimy w plasterki. CEBULĘ KROIMY W: krążki.

4

SIEKAMY KOPEREK. BUŁKĘ PRZEKRAWAMY

wzdłuż.

5

UKŁADAMY NA DOLNĄ

połówkę bułki po kolei: filet z matijasa, jajko oraz krążki cebuli.

6

CAŁOŚĆ DEKORUJEMY MAJONEZEM

i posiekanym koperkiem. PRZYKRYWAMY DRUGĄ CZĘŚCIĄ: bułki.

7

PODAJEMY NA ZIMNO

lub na ciepło.

8

BUŁKA PSZENNA DELIKATNY,

mięciutki miąższ pod lśniącą, chrupiącą skórką.

9

KAŻDA KANAPKA Z

nią będzie smakować wyjątkowo.

10

RYBY I OWOCE

morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

678,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

339,4 kcal

🥑

Tłuszcz

19,9 g

🌾

Węglowodany

20,1 g

🥬

Błonnik

19,8 g

💪

Białko

19,8 g

Podobne przepisy