Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym • przepis • składniki • przygotowanie
Zupa o śródziemnomorskim klimacie sprawdzi się zarówno wiosną, jak i jesienią!

Czas przygotowania
90 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ MIKSER GĘSTE
sito ZUPA RYBNA Obrane i pokrojone warzywa (cebule, pietruszkę, seler) smażymy na patelni z niewielkim dodatkiem oliwy z oliwek, następnie przekładamy do dużego garnka.
NA TEJ SAMEJ
patelni przesmażamy resztki ryb (dokładnie wymyte i pokrojone na mniejsze kawałki) i przekładamy je do garnka z przesmażonymi warzywami.
NA TEJ SAMEJ
patelni rozpuszczamy masło, dodajemy niewielką ilość oliwy z oliwek, przyprawy w proszku i pokrojony w plastry czosnek.
CHWILĘ PRZESMAŻAMY, CAŁOŚĆ
zalewamy winem i zagotowujemy.
DODAJEMY POMIDORY Z
puszki i gotujemy około 2 minut.
CAŁOŚĆ PRZEKŁADAMY DO
garnka z warzywami i przesmażonymi resztkami ryb.
ZAWARTOŚĆ GARNKA ZALEWAMY
wodą.
GOTUJEMY OKOŁO 1
godziny na wolnym ogniu, następnie przelewamy do pojemnika miksera i miksujemy na gładką, jednolitą masę.
MASĘ PRZECIERAMY PRZEZ
gęste sito, aby pozbyć się resztek ości.
DOPRAWIAMY SOLĄ I
pieprzem.
ZUPĘ PODAJEMY Z
sosem estragonowym.
SOS ESTRAGONOWY ŁĄCZYMY
ze sobą majonez, śmietanę, posiekany estragon i drobno posiekany ząbek czosnku.
RYBY I OWOCE
morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2716,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
679,2 kcal
Tłuszcz
50,1 g
Węglowodany
23,7 g
Błonnik
31,0 g
Białko
31,0 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wieprzowe szaszłyki z surówką indyjską
Pikantne i soczyste szaszłyki z mielonego mięsa doskonale skomponują się z indyjską surówką z białej kapusty.

DALGONA COFFEE Z MALINAMI
Wypróbuj inny wariant dalgona coffee – tym razem z malinami i napojem z orzechów nerkowca. Niech ten przepis stanie się Twoim ulubionym!

DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ
Połączenie deseru i kawy – dalgona coffee z tartą czekoladą. Sprawdź, jak przygotować ten pyszny napój według przepisu Pawła Małeckiego!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Tarta Tatin
Poznaj przepis na typowo francuski deser - pyszną tartę z jabłkami, podawaną ze śmietankowymi lodami.

Toscakaka z migdałami i dżemem z borówek
Słodkie migdały w karmelu i sól morska – skandynawskie połączenie smaków, które sprawdzi się również na Twoim stole.

Pyszne ciasto gryczane
Jak zrobić pyszne ciasto gryczane? Najlepiej wg przepisu Pawła Małeckiego z Kuchni Lidla! Spróbuj koniecznie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Onigiri z tuńczykiem i słodkim sosem chili
Przekąska z ryżu, która świetnie sprawdzi się jako lunch lub podczas pikniku. Sprawdź, jak prosto można przyrządzić ten japoński przysmak w domu!

Makaron z pesto szpinakowym
Delikatny makaron z domowym pesto szpinakowym to idealne połączenie zdrowych składników i wspaniałego smaku. Aromatyczne pesto z dodatkiem bazylii, cytryny i parmezanu podbije każde podniebienie!

Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
Dip z czosnkiem niedźwiedzim to doskonały dodatek do warzyw, a także mięs – sprawdzi się podczas każdego grillowania!