Wrapy z łososiem, jajkiem i rzeżuchą • przepis • składniki • przygotowanie
Wrapy, które sprawdzą się zarówno na śniadanie, obiad w pracy i szybką przekąskę? Przygotuj te z łososiem, jajkiem i rzeżuchą!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
GOTUJEMY JAJKA
Jajka gotujemy na twardo. Cebule dymki oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki. Rzeżuchę obcinamy. Serek grani doprawiamy solą, skórką z cytryny i pieprzem cytrynowym. Smarujemy nim wrapy.
ZWIJAMY WRAPY
Jajka obieramy ze skorupki i kroimy w cienkie plasterki. Wrapy obkładamy łososiem, jajkiem, rzeżuchą i krążkami cebuli dymki. Szczelnie zwijamy i kroimy w poprzek na pół.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1145,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
286,4 kcal
Tłuszcz
14,5 g
Węglowodany
18,7 g
Błonnik
22,6 g
Białko
22,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wegańska kapusta faszerowana
Sprawdź, jak świeża biała kapusta smakuje w wersji faszerowanej! To efektowne danie na obiad, które z pewnością przypadnie do gustu każdemu, kto go spróbuje!

Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
Zagraj w zielone z egzotyczną okrą, której smak odkryjesz dzięki przepisowi Darii! Najlepiej smakuje w połączeniu z morelą, pomidorowym sosem i rozgrzewającymi przyprawami!

Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
Przygotuj delikatne kaszotto z chrupiącymi szparagami, czosnkiem niedźwiedzim i kozim serem!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wyczesana pinsa z grilla według Nieuczesanej
Włoska kuchnia z polskiego grilla? Czemu nie! Nieuczesana proponuje przepis, który wprawi Twoje kubki smakowe w osłupienie. Uwaga, będzie chrupiąco!

Kiszonka orientalna
Spróbuj kiszonej kapusty w nowoczesnym wydaniu – z imbirem, sezamem i sosem sojowym!

Kanapka na bogato
Chrupiąca bagietka wypełniona po brzegi smakowitością: delikatnym filetem z piersi indyka, warzywami oraz sosem!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Muffiny jajeczne z papryczkami padron
Zaskocz rodzinę nowym pomysłem na śniadanie! Przygotuj muffiny jajeczne z papryczką padron, szpinakiem i cebulą!

Zielony chłodnik z awokado
Zagraj w zielone z przepisem Darii i przygotuj pyszny chłodnik z awokado! Idealnie sprawdzi się w roli lekkiego obiadu na upalne dni.

Sałatka z kaszy jaglanej z mandarynką i granatem
Jeśli preferujesz kuchnię bez mięsa, to sałatka z kaszy jaglanej, pestek granatu i rukoli przypadnie Ci do gustu.