przepis-na-kobiete.pl

Wegańskie bounty owocowe • przepis • składniki • przygotowanie

Przygotuj kokosowe batony z owocami i polewą czekoladową! To doskonały pomysł na słodką przekąskę w ciągu dnia!

Wegańskie bounty owocowe

Przygotuj kokosowe batony z owocami i polewą czekoladową! To doskonały pomysł na słodką przekąskę w ciągu dnia!

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 16
Poziom trudności
łatwy

Składniki

jeżyna - 130 g
sól - 1 szczypta
syrop klonowy - 110 ml
wanilia - 3 g
wiórki kokosowe - 10 g
olej kokosowy - 10 ml
czekolada gorzka >70% kakao - 100 g

Instrukcje przygotowania

1.MIKSUJEMY SKŁADNIKI BATONÓW:
Do misy rozdrabniacza wsypujemy wiórki kokosowe, szczyptę soli, jeżyny i nasiona laski wanilii. Całość miksujemy. W garnku rozpuszczamy olej kokosowy i syrop klonowy, chwilę przestudzamy. Następnie wlewamy masę kokosową. Jeśli masa jest zbyt wilgotna, dosypujemy więcej wiórków.
2.PRZEKŁADAMY MASĘ DO FOREMKI:
Całość mieszamy i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do zamrażalki na 30 minut. Zmrożone batony kroimy w dowolne kształty.
3.DEKORUJEMY BATONY:
W garnku rozpuszczamy czekoladę z olejem kokosowym. Gotowe batony polewamy czekoladą i dekorujemy wiórkami kokosowymi.
Wegańskie bounty owocowe

Czas przygotowania

40 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 16

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

MIKSUJEMY SKŁADNIKI BATONÓW

Do misy rozdrabniacza wsypujemy wiórki kokosowe, szczyptę soli, jeżyny i nasiona laski wanilii. Całość miksujemy. W garnku rozpuszczamy olej kokosowy i syrop klonowy, chwilę przestudzamy. Następnie wlewamy masę kokosową. Jeśli masa jest zbyt wilgotna, dosypujemy więcej wiórków.

2

PRZEKŁADAMY MASĘ DO FOREMKI

Całość mieszamy i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do zamrażalki na 30 minut. Zmrożone batony kroimy w dowolne kształty.

3

DEKORUJEMY BATONY

W garnku rozpuszczamy czekoladę z olejem kokosowym. Gotowe batony polewamy czekoladą i dekorujemy wiórkami kokosowymi.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2917,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

243,1 kcal

🥑

Tłuszcz

23,1 g

🌾

Węglowodany

20,1 g

🥬

Błonnik

1,2 g

💪

Białko

1,2 g

Podobne przepisy