przepis-na-kobiete.pl

Sernikoblondie z owocami • przepis • składniki • przygotowanie

Dzięki przepisowi Pawła dowiemy się, jak połączyć ciasto z białą czekoladą, czyli blondie, z pysznym sernikiem i świeżymi owocami! Upiecz sernikoblondie i przekonaj się, jak smakuje!

Sernikoblondie z owocami

Dzięki przepisowi Pawła dowiemy się, jak połączyć ciasto z białą czekoladą, czyli blondie, z pysznym sernikiem i świeżymi owocami! Upiecz sernikoblondie i przekonaj się, jak smakuje!

Czas przygotowania
105 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 9
Poziom trudności
łatwy

Składniki

czekolada biała - 100 g
mięta świeża - 2 g
borówki - 100 g
malina - 100 g
serek homogenizowany waniliowy - 400 g
śmietana 30% - 100 ml
budyń waniliowy - 40 g
cukier - 100 g
jajko - 3 szt.
masło - 210 g
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
mąka pszenna - 30 g
czekolada biała z orzechami - 200 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY SPÓD BLONDIE:
Masło przekładamy do rondelka. Dodajemy posiekaną białą czekoladę. Na małym ogniu roztapiamy składniki tak, by ich nie zagotować. Mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia.
2.PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SERNIKOWĄ:
Serek łączymy w misce z jajkami i dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki. Dodajemy budyń waniliowy i śmietankę. Ponownie mieszamy. Masę sernikową delikatnie przelewamy na spód blondie. Na wierzchu układamy maliny i borówki.
3.PIECZEMY CIASTO:
Ciasto pieczemy ok. 35-40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 165°C. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia.
4.DEKORUJEMY CIASTO:
Wystudzone ciasto wyjmujemy z formy.Białą czekoladę temperujemyi przelewamy dokornetu z papieru do pieczenia, za pomocą którego na wierzchu ciasta robimy nieregularne wzory.
Sernikoblondie z owocami

Czas przygotowania

105 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 9

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY SPÓD BLONDIE

Masło przekładamy do rondelka. Dodajemy posiekaną białą czekoladę. Na małym ogniu roztapiamy składniki tak, by ich nie zagotować. Mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia.

2

PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SERNIKOWĄ

Serek łączymy w misce z jajkami i dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki. Dodajemy budyń waniliowy i śmietankę. Ponownie mieszamy. Masę sernikową delikatnie przelewamy na spód blondie. Na wierzchu układamy maliny i borówki.

3

PIECZEMY CIASTO

Ciasto pieczemy ok. 35-40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 165°C. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia.

4

DEKORUJEMY CIASTO

Wystudzone ciasto wyjmujemy z formy.Białą czekoladę temperujemyi przelewamy dokornetu z papieru do pieczenia, za pomocą którego na wierzchu ciasta robimy nieregularne wzory.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

5394 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

449,5 kcal

🥑

Tłuszcz

25 g

🌾

Węglowodany

29,4 g

🥬

Błonnik

13,1 g

💪

Białko

13,1 g

Podobne przepisy