przepis-na-kobiete.pl

Roladki z pizzy (low carb) • przepis • składniki • przygotowanie

Wyjątkowa odsłona pizzy: zawinięta i w dodatku przygotowana bez mąki, z małą ilością węglowodanów. To aromatyczne danie będzie naprawdę ciekawym pomysłem na szybką przekąskę.

Roladki z pizzy (low carb)

Wyjątkowa odsłona pizzy: zawinięta i w dodatku przygotowana bez mąki, z małą ilością węglowodanów. To aromatyczne danie będzie naprawdę ciekawym pomysłem na szybką przekąskę.

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

twaróg chudy - 160 g
jajko - 3 szt.
oliwki czarne - 50 g
cebula czerwona - 70 g
pieprz czarny - 2 szczypty
rukola - 30 g
sos pomidorowy - 200 g
sól - 2 szczypty
oregano suszone - 1 łyżeczka
szynka parmeńska - 60 g
ser gouda - 80 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE CIASTA:
Na jednej blasze rozłożyć papier do pieczenia. Pokrojoną na kawałki goudę (ser przeznaczony na ciasto) włożyć do pojemnika miksującego, rozdrabniać (z zatkniętą miarką)5 sekund/prędkość 8. Do sera dodać pozostałe składniki ciasta i mieszać wszystko (z zatkniętą miarką)20 sekund/prędkość 4. Przełożyć ciasto do innego naczynia, pojemnik miksujący umyć i osuszyć.
2.PRZYGOTOWANIE OBŁOŻENIA PIZZY:
W tym czasie przygotować obłożenie pizzy. Pokroić goudę na kawałki, włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką)5 sekund/prędkość 8, po czym przesypać do innego naczynia.
3.WYKŁADANIE SKŁADNIKÓW I ZAWIJANIE PIZZY:
Upieczone placki posmarować sosem pomidorowym, obłożyć rozdrobnioną cebulą, serem i oliwkami. Piec jeszcze 15 minut.
Roladki z pizzy (low carb)

Czas przygotowania

10 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE CIASTA

Na jednej blasze rozłożyć papier do pieczenia. Pokrojoną na kawałki goudę (ser przeznaczony na ciasto) włożyć do pojemnika miksującego, rozdrabniać (z zatkniętą miarką)5 sekund/prędkość 8. Do sera dodać pozostałe składniki ciasta i mieszać wszystko (z zatkniętą miarką)20 sekund/prędkość 4. Przełożyć ciasto do innego naczynia, pojemnik miksujący umyć i osuszyć.

2

PRZYGOTOWANIE OBŁOŻENIA PIZZY

W tym czasie przygotować obłożenie pizzy. Pokroić goudę na kawałki, włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką)5 sekund/prędkość 8, po czym przesypać do innego naczynia.

3

WYKŁADANIE SKŁADNIKÓW I ZAWIJANIE PIZZY

Upieczone placki posmarować sosem pomidorowym, obłożyć rozdrobnioną cebulą, serem i oliwkami. Piec jeszcze 15 minut.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1443,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

360,9 kcal

🥑

Tłuszcz

23,8 g

🌾

Węglowodany

10,8 g

🥬

Błonnik

0,9 g

💪

Białko

26,8 g

Podobne przepisy