przepis-na-kobiete.pl

Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola • przepis • składniki • przygotowanie

Doskonałe połączenie indyka faszerowanego serem z sosem z owoców leśnych - wypróbuj!

Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola

Doskonałe połączenie indyka faszerowanego serem z sosem z owoców leśnych - wypróbuj!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

borówki - 100 g
porzeczka czerwona - 50 g
limonka - 1 szt.
malina - 100 g
miód - 3 łyżki
pieprz czarny - 1 szczypta
pistacje - 50 g
ser gorgonzola - 200 g
sól - 1 szczypta
morele suszone - 100 g
szczypior cebuli - 24 g
sznycel z indyka - 1 kg

Instrukcje przygotowania

1.NADZIEWAMY ROLADKI:
Sznycel z indyka rozbijamy na cienkie plastry. Suszone morele kroimy w cienkie paski, a szczypiorek na 5-centymetrowe kawałki. Mięso oprószamy solą i pieprzem z jednej strony. Na środku układamy morele, szczypiorek oraz kawałek sera gorgonzola. Roladki zwijamy ciasno, spinamy wykałaczkami.
2.GRILLUJEMY MIĘSO:
Roladki polewamy olejem i rozsmarowujemy go dokładnie z każdej strony. Na rozgrzanej patelni grillowej układamy mięso. Gdy roladki usmażą się z jednej strony, wyciągamy wykałaczki i przewracamy na drugą stronę. Smażymy również boki. Usmażone mięso odstawiamy na bok.
3.OWOCE DODAJEMY DO MIODU:
Na rozgrzaną patelnię wylewamy miód oraz sok wyciśnięty z limonki. Mieszamy. Gotujemy przez krótką chwilę, wyłączamy ogień i dodajemy owoce. Mieszamy tak, aby owoce obtoczyć w miodzie.Na talerz wykładamy owoce, a na nich układamy roladki z indyka. Posypujemy rozkruszonymi w moździerzu pistacjami. Dekorujemy listkami mięty.
Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola

Czas przygotowania

45 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

NADZIEWAMY ROLADKI

Sznycel z indyka rozbijamy na cienkie plastry. Suszone morele kroimy w cienkie paski, a szczypiorek na 5-centymetrowe kawałki. Mięso oprószamy solą i pieprzem z jednej strony. Na środku układamy morele, szczypiorek oraz kawałek sera gorgonzola. Roladki zwijamy ciasno, spinamy wykałaczkami.

2

GRILLUJEMY MIĘSO

Roladki polewamy olejem i rozsmarowujemy go dokładnie z każdej strony. Na rozgrzanej patelni grillowej układamy mięso. Gdy roladki usmażą się z jednej strony, wyciągamy wykałaczki i przewracamy na drugą stronę. Smażymy również boki. Usmażone mięso odstawiamy na bok.

3

OWOCE DODAJEMY DO MIODU

Na rozgrzaną patelnię wylewamy miód oraz sok wyciśnięty z limonki. Mieszamy. Gotujemy przez krótką chwilę, wyłączamy ogień i dodajemy owoce. Mieszamy tak, aby owoce obtoczyć w miodzie.Na talerz wykładamy owoce, a na nich układamy roladki z indyka. Posypujemy rozkruszonymi w moździerzu pistacjami. Dekorujemy listkami mięty.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1499,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

374,8 kcal

🥑

Tłuszcz

20,7 g

🌾

Węglowodany

37,9 g

🥬

Błonnik

14,1 g

💪

Białko

14,1 g

Podobne przepisy