przepis-na-kobiete.pl

Pstrąg paprykowo-serowy z grilla • przepis • składniki • przygotowanie

Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.

Pstrąg paprykowo-serowy z grilla

Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

pstrąg łososiowy swieży filet - 4 szt.
sok z cytryny - 2 łyżki
cebula - 1 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
bazylia świeża - 1 łyżka
majonez - 2 łyżki
papryka mielona słodka - 1 łyżka
pieprz czarny - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
natka pietruszki - 3 łyżki
ser gouda - 100 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE RYBY MYJEMY,:
osuszamy, nacieramy na zewnątrz i w środku: solą, sokiem z cytryny i pieprzem.
2.PAPRYKĘ MYJEMY, USUWAMY:
gniazda nasienne, kroimy w niezbyt dużą kostkę.
3.BAZYLIĘ, PIETRUSZKĘ I:
obraną cebulę drobno siekamy.
4.SKŁADNIKI FARSZU MIESZAMY,:
doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5.RYBY NAPEŁNIAMY FARSZEM,:
każdą spinamy wykałaczkami i zawijamy luźno w posmarowaną oliwą folię aluminiową.
6.FOLIĘ DOKŁADNIE ZAWIJAMY,:
nakłuwamy widelcem.
7.PIECZEMY NA ROZGRZANYM:
grillu przez ok. 20 MINUT.
8.JAK PODAWAĆ PODAJEMY:
ze świeżą bagietką lub ziemniaczkami w mundurkach.
Pstrąg paprykowo-serowy z grilla

Czas przygotowania

35 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE RYBY MYJEMY,

osuszamy, nacieramy na zewnątrz i w środku: solą, sokiem z cytryny i pieprzem.

2

PAPRYKĘ MYJEMY, USUWAMY

gniazda nasienne, kroimy w niezbyt dużą kostkę.

3

BAZYLIĘ, PIETRUSZKĘ I

obraną cebulę drobno siekamy.

4

SKŁADNIKI FARSZU MIESZAMY,

doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5

RYBY NAPEŁNIAMY FARSZEM,

każdą spinamy wykałaczkami i zawijamy luźno w posmarowaną oliwą folię aluminiową.

6

FOLIĘ DOKŁADNIE ZAWIJAMY,

nakłuwamy widelcem.

7

PIECZEMY NA ROZGRZANYM

grillu przez ok. 20 MINUT.

8

JAK PODAWAĆ PODAJEMY

ze świeżą bagietką lub ziemniaczkami w mundurkach.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2386,0 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

596,5 kcal

🥑

Tłuszcz

35,2 g

🌾

Węglowodany

10,2 g

🥬

Błonnik

60,8 g

💪

Białko

60,8 g

Podobne przepisy