przepis-na-kobiete.pl

Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką • przepis • składniki • przygotowanie

Pyszna ryba podana na fasolce szparagowej otoczonej delikatną śmietanką z kawałkami chrupiących orzechów laskowych.

Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką

Pyszna ryba podana na fasolce szparagowej otoczonej delikatną śmietanką z kawałkami chrupiących orzechów laskowych.

Czas przygotowania
50 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni

Składniki

cebula - 1 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
fasola szparagowa - 500 g
masło - 1 łyżka
oliwa z oliwek - 1 łyżka
orzech laskowy - 120 g
sól - 1 szczypta
śmietana 30% - 50 ml
pstrąg, filet - 4 szt.

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE FASOLKĘ SZPARAGOWĄ:
gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.
2.PIEKARNIK ROZGRZEWAMY DO:
180 stopni.
3.UMYTE I OSUSZONE:
ryby oprószamy solą i pieprzem, spryskujemy odrobiną oliwy z oliwek.
4.UKŁADAMY FILETY NA:
blasze wyłożonej folią aluminiową, skórą do dołu i pieczemy ok. 10 MINUT, AŻ: się przyrumienią.
5.NA DUŻEJ PATELNI:
rozgrzewamy masło i podsmażamy pokrojoną cebulę.
6.DODAJEMY POSIEKANE ORZECHY,:
mieszamy, dodajemy fasolkę i śmietankę. PRZYPRAWIAMY SOLĄ I: pieprzem.
7.PODGRZEWAMY, MIESZAJĄC, AŻ:
śmietanka obtoczy fasolkę. FASOLKĘ PRZEKŁADAMY NA: talerze.
8.NA WIERZCHU UKŁADAMY:
kawałki ryby.
Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką

Czas przygotowania

50 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE FASOLKĘ SZPARAGOWĄ

gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.

2

PIEKARNIK ROZGRZEWAMY DO

180 stopni.

3

UMYTE I OSUSZONE

ryby oprószamy solą i pieprzem, spryskujemy odrobiną oliwy z oliwek.

4

UKŁADAMY FILETY NA

blasze wyłożonej folią aluminiową, skórą do dołu i pieczemy ok. 10 MINUT, AŻ: się przyrumienią.

5

NA DUŻEJ PATELNI

rozgrzewamy masło i podsmażamy pokrojoną cebulę.

6

DODAJEMY POSIEKANE ORZECHY,

mieszamy, dodajemy fasolkę i śmietankę. PRZYPRAWIAMY SOLĄ I: pieprzem.

7

PODGRZEWAMY, MIESZAJĄC, AŻ

śmietanka obtoczy fasolkę. FASOLKĘ PRZEKŁADAMY NA: talerze.

8

NA WIERZCHU UKŁADAMY

kawałki ryby.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2817,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

704,4 kcal

🥑

Tłuszcz

49,2 g

🌾

Węglowodany

17,5 g

🥬

Błonnik

53,9 g

💪

Białko

53,9 g

Podobne przepisy