Pieczone gołąbki ziemniaczane z grzybami • przepis • składniki • przygotowanie
Gołąbki z farszem z ziemniaków, kaszy i grzybów smakują wyśmienicie! Musisz ich spróbować!

Czas przygotowania
120 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
ŚCIERAMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach, tak jak na placki ziemniaczane. Dodajemy kaszę. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Jeśli używamy suszonych grzybów, najpierw je gotujemy, a następnie siekamy. Jeśli używamy świeżych grzybów, siekamy je i podsmażamy razem z cebulą. Podsmażone grzyby i cebulę studzimy i dodajemy do masy z ziemniaków oraz kaszy. Dodajemy mąkę, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Całość mieszamy, masa będzie płynna i mało związana.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1997,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
332,9 kcal
Tłuszcz
10,9 g
Węglowodany
53,7 g
Błonnik
9,9 g
Białko
9,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kopytka z kasztanami i grzybami
Jak wykorzystać kasztany? Sięgnij po przepis Karola na kopytka z prawdziwkami w sosie kasztanowym i połącz domowe smaki z tym wyjątkowym, jesiennym składnikiem!

Kremowa zupa z kalafiora
Kiedy nie ma czasu na długie godziny spędzone w kuchni, warto postawić na delikatną zupę z kalafiora z dodatkiem sera.

Grillowany schab z brzoskwiniową salsą
Niecodzienne połączenie cebuli, brzoskwini oraz przypraw to pyszny dodatek do kruchych kawałków mięsa z grilla.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Mazurek marchewkowy
Zaskocz swoich gości i zaserwuj im oryginalnego mazurka na marchewkowym spodzie z masą z serka homogenizowanego.

Sernik na zimno z mango
Ser twarogowy i owoce to połączenie idealne! Przygotuj sernik na zimno z mango według przepisu Pawła i ciesz się smakiem wyjątkowego ciasta na spodzie z ciasteczek i orzechów.

Pizza z jajkiem i szparagami
Pizza ze szparagami, jajkiem i szynką szwarcwaldzką – wypróbuj wiosenny przepis DG!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
Karol Okrasa dzieli się rodzinnym przepisem na wielkanocny pasztet! W składnikach oprócz mięsa kaczki znajdziesz suszone owoce, boczek i suszony majeranek!

Chlebek odrywany z serem pleśniowym i gruszką
Upiecz go i zaproś gości na smaczne odrywanie! Ten puszysty chlebek drożdżowy wypełniony serowym farszem, ziołami i chrupiącymi gruszkami zasmakuje każdemu, kto sięgnie po kawałek.

Chleb z garnka
Chleb wypiekany w garnku to jeden z najprostszych i najbardziej satysfakcjonujących sposobów na upieczenie tego rodzaju pieczywa w domowym zaciszu. Ta metoda pozwala uzyskać prawdziwie chrupiącą skórkę i miękkie, puszyste wnętrze, czyli połączenie, które lubimy najbardziej. Jak przyrządzić świeży, pachnący bochen z garnka? Sprawdź nasz przepis!