Boeuf Strogonow i brownie z ciecierzycy • przepis • składniki • przygotowanie
Czy kucharz przygotuje doskonałe brownie, a cukiernik boeuf Strogonow? Przekonaj się sam!

Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
MIELIMY CIECIERZYCĘ
Ciecierzycę mielemy na gładką masę. W naczyniu blendera umieszczamy zmieloną ciecierzycę, rozpuszczony olej kokosowy, syrop klonowy i kakao. Miksujemy.
PIECZEMY BROWNIE
Masę przekładamy do dużej miski. Dodajemy zmielone płatki owsiane i mieszamy. Następnie dodajemy posiekaną czekoladę. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 25-30 minut. Upieczone brownie podajemy oblane syropem klonowym i posypane skórką otartą z limonki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
5479 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
5479 kcal
Tłuszcz
313,4 g
Węglowodany
443,8 g
Błonnik
59,3 g
Białko
199,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Przepis na makaron pappardelle z szynką parmeńską i gorgonzolą
Poczuj się jak w słonecznej Italii! Przygotuj pyszny makaron inspirowany kuchnią Włoch według przepisu samego Stefano Terrazzino!

Jajko w chlebie – pomysł na śniadanie
Jak przygotować efektowne śniadanie i zaskoczyć domowników? Sprawdź przepis DG na jajko w chlebie tostowym. Szybko, smacznie i oryginalnie!

Lizaki z łososia z pieczonymi ziemniaczkami w pesto i ze szpinakiem
Wykorzystaj pomysł Karola Okrasy na lizaki z łososia z pieczonymi ziemniakami w pesto. Danie doskonałe dla dzieci!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wegetariańskie hot dogi
Szukasz alternatywny dla klasycznych hot dogów? Przygotuj je w wersji wegetariańskiej! Są równie pyszne!

Kanapka viva camembert
Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!

Makaron z pesto z bobu
Pyszne pesto przygotowane z bobu i pestek słonecznika to idealna odmiana dla klasycznych przepisów na ten sos. Sprawdź, jak łatwo je przygotować!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ciasto o smaku coli
Cola i czekolada? Odważne połączenie! Paweł sięgnął po oba składniki, by przygotować dla Was wyjątkowe ciasto. Koniecznie sprawdźcie, jak smakuje!

Ptysie z kremem śmietankowo-waniliowym i malinami lub truskawkami
Najlepszy przepis na wykwintne ptysie z kremowym nadzieniem i pysznym owocowym sosem z dodatkiem wina.

Ciasto śliwkowe „Topielec”
Sezon na śliwki kojarzy się z zapachem wypieków! Sięgnij po przepis Pawła i przygotuj wyjątkowe ciasto drożdżowe z kruszonką i nadzieniem śliwkowym.