przepis-na-kobiete.pl

Minitorciki z krewetkami • przepis • składniki • przygotowanie

Połączenie mango i awokado z krewetkami i wędzonym łososiem sprawi, że odkryjesz zupełnie niepowtarzalny smak. To prosta, a zarazem efektowna przystawka na każdą okazję!

Minitorciki z krewetkami

Połączenie mango i awokado z krewetkami i wędzonym łososiem sprawi, że odkryjesz zupełnie niepowtarzalny smak. To prosta, a zarazem efektowna przystawka na każdą okazję!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

awokado - 2 szt.
chleb tostowy - 120 g
cytryna - 1 szt.
cebula dymka - 0,5 szt.
krewetki - 200 g
łosoś wędzony - 100 g
majonez - 2 łyżki
mango - 0,25 szt.
serek śmietankowy - 2 łyżki
sól - 0,5 łyżeczki

Instrukcje przygotowania

1.WYCINAMY KOŁA Z PIECZYWA:
Za pomocą ringu wycinamy krążki z każdej kromki chleba. W środku każdego ringu zostawiamy po 1 wyciętym krążku. Każdy krążek umieszczamy na talerzu.
2.WYKŁADAMY SEREK I ŁOSOSIA:
Serek wykładamy na oba chlebowe krążki umieszczone w ringach. Równo rozsmarowujemy, a następnie do każdego ringu wkładamy po połowie łososia. Całość przykrywamy kolejnymi chlebowymi krążkami.
3.PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ Z AWOKADO:
Awokado przekrawamy na pół i usuwamy pestkę. Miąższ wyciągamy za pomocą łyżki. Z jednej połówki awokado odkrawamy 2 plastry i pozostawiamy do dekoracji.
4.ŁĄCZYMY MAJONEZ Z MANGO:
Majonez łączymy z musem z mango i smarujemy krążki.
5.SKŁADAMY TORCIKI:
Odłożone wcześniej awokado układamy w ringach. Posypujemy posiekaną dymką i ugotowanymi krewetkami. Ostrożnie zdejmujemy ringi. Podajemy z kawałkiem cytryny.
Minitorciki z krewetkami

Czas przygotowania

10 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

WYCINAMY KOŁA Z PIECZYWA

Za pomocą ringu wycinamy krążki z każdej kromki chleba. W środku każdego ringu zostawiamy po 1 wyciętym krążku. Każdy krążek umieszczamy na talerzu.

2

WYKŁADAMY SEREK I ŁOSOSIA

Serek wykładamy na oba chlebowe krążki umieszczone w ringach. Równo rozsmarowujemy, a następnie do każdego ringu wkładamy po połowie łososia. Całość przykrywamy kolejnymi chlebowymi krążkami.

3

PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ Z AWOKADO

Awokado przekrawamy na pół i usuwamy pestkę. Miąższ wyciągamy za pomocą łyżki. Z jednej połówki awokado odkrawamy 2 plastry i pozostawiamy do dekoracji.

4

ŁĄCZYMY MAJONEZ Z MANGO

Majonez łączymy z musem z mango i smarujemy krążki.

5

SKŁADAMY TORCIKI

Odłożone wcześniej awokado układamy w ringach. Posypujemy posiekaną dymką i ugotowanymi krewetkami. Ostrożnie zdejmujemy ringi. Podajemy z kawałkiem cytryny.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1688,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

844,1 kcal

🥑

Tłuszcz

51,2 g

🌾

Węglowodany

68,5 g

🥬

Błonnik

36,8 g

💪

Białko

36,8 g

Podobne przepisy