Kotleciki jagnięce • przepis • składniki • przygotowanie
Mięso z klasą i cukinia w makaronowej odsłonie: to składniki wybrane przez Darię na wyjątkowy obiad, który podasz swoim bliskim. Sprawdź kotleciki jagnięce – wyglądają i smakują obłędnie!

Czas przygotowania
150 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY MAKARON
Cukinię tniemy nożykiem do julienne. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Rozgrzewamy oliwę na patelni i podsmażamy przygotowane warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem.
MARYNUJEMY MIĘSO
Łączymy składniki marynaty i zanurzamy w niej kotleciki na minimum 2 godziny.
SMAŻYMY KOTLECIKI
Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy kotleciki ok. 3 minut z każdej strony, podlewając je marynatą. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy na 2 minuty.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
4729,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
788,2 kcal
Tłuszcz
64 g
Węglowodany
9,1 g
Błonnik
37,2 g
Białko
37,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Herbata jabłkowo-cynamonowa
Kochasz korzenne smaki? Mamy coś dla Ciebie! Wypróbuj przepis na aromatyczną herbatę z intensywnym korzennym smakiem!

Krem z dyni
Jest prosty, zdrowy i bardzo smaczny. Przepis na zupę krem z dyni to wspaniała propozycja na letni posiłek.

Waniliowa babka ucierana
Klasyczna, waniliowa babka ucierana, czyli hit każdej Wielkanocy (i nie tylko!). Przygotuj ją wg przepisu Pawła i miej pewność, że będzie idealna.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Napoleonka waniliowa
Paweł Małecki zdradza swój przepis na napoleonkę! Delikatny krem z wyczuwalną nutą wanilii, otulony chrupiącym ciastem francuskim!

Cake pops: ciastka na patyku
Przypominają lody, ale pod warstwą czekolady skrywają niespodziankę: ciasteczkowe nadzienie, które rozpływa się w ustach. Niech cake pops Pawła będą ozdobą Twojego wielkanocnego stołu!

Aromatyczna konfitura pomarańczowa
Pyszna konfitura o intensywnym, cytrusowym zapachu. Dodaj ją do ulubionego deseru lub herbaty i ciesz się smakiem!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Francuskie ptysie czekoladowo-truskawkowe
Elegancki deser, inspirowany kuchnią francuską. Chrupiące ciastko z aksamitnym truskawkowym musem!

Nogi kaczki ze śliwkami suszonymi i purée z zielonego groszku
Pomysł na smakowite kacze udka z suszonymi śliwkami podawane z zaskakująco smacznym purée.

Schab z sosem pomidorowo-ziołowym i purée borowikowo-ziemniaczanym
Przepis oparty na typowo polskich składnikach: ziemniaki, schab, borowiki stworzą wspaniałą kompozycję smakową.