przepis-na-kobiete.pl

Kanapki z pulled porkiem • przepis • składniki • przygotowanie

Pulled pork – delikatne mięso, długo duszone w niskiej temperaturze. Świetnie sprawdza się w kanapkach. Wypróbuj!

Kanapki z pulled porkiem

Pulled pork – delikatne mięso, długo duszone w niskiej temperaturze. Świetnie sprawdza się w kanapkach. Wypróbuj!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

mięso wieprzowe łopatka - 250 g
pieprz czarny - 2 szczypty
sól - 0,5 szczypty
rozmaryn świeży - 2 gałązki
papryczka chili czerwona - 0,5 szt.
pomidory pelati z puszki - 200 g
woda - 35 ml
bułka hamburgerowa - 4 szt.
boczek wędzony w plastrach - 8 szt.
olej rzepakowy - 1 łyżka
cebula dymka - 2 szt.
sos barbecue - 200 g

Instrukcje przygotowania

1.DUSIMY ŁOPATKĘ WIEPRZOWĄ:
Łopatkę oprószamy z obu stron pieprzem i solą, przyprawy wcieramy w mięso. Smażymy z każdej strony w garnku na rozgrzanym oleju, aż nabierze złotego koloru.
2.PRZYGOTOWUJEMY FARSZ:
Papryczkę chili drobno siekamy, ogórki i boczek kroimy w cienkie paski, dymkę w piórka. Wszystkie składniki przekładamy do miski.
3.PODPIEKAMY BUŁKI I SMAŻYMY BOCZEK:
Bułki do burgerów przekrawamy na pół. Spody i wierzchy bułek podgrzewamy z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju. Obok bułek układamy plastry boczku i smażymy, aż nabiorą złotego koloru.
4.SKŁADAMY KANAPKI:
Na podpieczone spody bułek wykładamy porcję sosu barbecue, mięsny farsz pulled pork, przesmażony boczek i dymkę pokrojoną w piórka. Składamy kanapki, nakrywając farsz podpieczonym wierzchem bułki.
Kanapki z pulled porkiem

Czas przygotowania

35 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

DUSIMY ŁOPATKĘ WIEPRZOWĄ

Łopatkę oprószamy z obu stron pieprzem i solą, przyprawy wcieramy w mięso. Smażymy z każdej strony w garnku na rozgrzanym oleju, aż nabierze złotego koloru.

2

PRZYGOTOWUJEMY FARSZ

Papryczkę chili drobno siekamy, ogórki i boczek kroimy w cienkie paski, dymkę w piórka. Wszystkie składniki przekładamy do miski.

3

PODPIEKAMY BUŁKI I SMAŻYMY BOCZEK

Bułki do burgerów przekrawamy na pół. Spody i wierzchy bułek podgrzewamy z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju. Obok bułek układamy plastry boczku i smażymy, aż nabiorą złotego koloru.

4

SKŁADAMY KANAPKI

Na podpieczone spody bułek wykładamy porcję sosu barbecue, mięsny farsz pulled pork, przesmażony boczek i dymkę pokrojoną w piórka. Składamy kanapki, nakrywając farsz podpieczonym wierzchem bułki.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2364,7 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

591,2 kcal

🥑

Tłuszcz

23,9 g

🌾

Węglowodany

70,2 g

🥬

Błonnik

9,2 g

💪

Białko

24,9 g

Podobne przepisy

Kanapki z pulled porkiem - przepis, składniki, przygotowanie | przepis-na-kobiete.pl