przepis-na-kobiete.pl

Fontanna czekoladowa (fondue) • przepis • składniki • przygotowanie

Przygotuj niespodziankę dla swoich gości! Czekoladowe fondue ich oczaruje, a maczane w nim przekąski zachwycą smakiem.

Fontanna czekoladowa (fondue)

Przygotuj niespodziankę dla swoich gości! Czekoladowe fondue ich oczaruje, a maczane w nim przekąski zachwycą smakiem.

Czas przygotowania
min
Liczba porcji
Liczba porcji - 10
Poziom trudności
łatwy

Składniki

arbuz - 100 g
banan - 2 szt.
malina - 70 g
mandarynka - 2 szt.
truskawka - 100 g
melon miodowy - 100 g
ciastka francuskie - 160 g
oliwa z oliwek - 3 łyżki
czekolada deserowa - 300 g

Instrukcje przygotowania

1.FONTANNA CZEKOLADOWA (FONDUE):
Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej, dodajemy trochę oliwy z oliwek (na jedną tabliczkę czekolady około 15-20 ml oliwy).
2.ROZPUSZCZONĄ CZEKOLADĘ WLEWAMY:
do fontanny lub fondue.
3.PODAJEMY Z:
dodatkami.
Fontanna czekoladowa (fondue)

Liczba porcji

Liczba porcji - 10

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

FONTANNA CZEKOLADOWA (FONDUE)

Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej, dodajemy trochę oliwy z oliwek (na jedną tabliczkę czekolady około 15-20 ml oliwy).

2

ROZPUSZCZONĄ CZEKOLADĘ WLEWAMY

do fontanny lub fondue.

3

PODAJEMY Z

dodatkami.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

3155,7 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

315,6 kcal

🥑

Tłuszcz

16,1 g

🌾

Węglowodany

40 g

🥬

Błonnik

2,1 g

💪

Białko

3,6 g

Podobne przepisy