Indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla • przepis • składniki • przygotowanie
Potrawy z grilla także mogą być bardzo wyrafinowane. Dowód? Roladki z faszerowanego indyka.

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
GOŹDZIKI ROZGNIATAMY.
WINO MIESZAMY Z
cynamonem i goździkami.
MORELE I RODZYNKI
zalewamy winem z przyprawami i odstawiamy na 15 minut.
PLASTRY INDYKA DELIKATNIE
rozbijamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.
NA KAŻDYM Z
nich układamy plaster boczku oraz odciśnięte z zalewy owoce, posypujemy posiekaną kolendrą i zwijamy w rulony.
KAŻDĄ ROLADKĘ SPINAMY
wykałaczkami.
GRILLUJEMY 10 MINUT,
obracając roladki, żeby się równo zarumieniły i polewamy je co jakiś czas winną zalewą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1248,9 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
416,3 kcal
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
40,3 g
Błonnik
53,6 g
Białko
53,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ciasto cytrynowo-pomarańczowe z migdałami
Przysmak, w którym aż roi się od migdałów. Słodki, pełen chrupiących orzechów, pachnący cytrusami… po prostu pyszny!

Piersi kurczaka sous-vide z gotowaną marchewką
Jak gotować metodą sous-vide? Prosty przepis Karola na delikatną pierś kurczaka podaną z maślaną marchewką pozwoli Ci odkryć nowy sposób na przygotowanie wartościowego i smacznego obiadu dla całej rodziny!

Amelki. Placuszki serowe z borówkami
Łatwe i szybkie w przygotowaniu placuszki pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Domowe ogórki małosolne
Klasyka przełomu wiosny i lata, której co roku koniecznie trzeba spróbować. Przygotuj najlepsze ogórki małosolne i ciesz się ich prawdziwie domowym smakiem!

Zupa solferino
Zupa Solferino, znana także jako pomidorówka w stylu włoskim, to wykwintne danie, które zachwyca bogactwem smaków i aromatów. Zupa ta charakteryzuje się intensywnym, świeżym smakiem pomidorów, wzbogaconym o aromatyczne zioła i inne ciekawe dodatki. Tradycyjnie podawana z groszkiem ptysiowym lub grzankami, zupa Solferino jest idealnym wyborem na lekki, ale sycący posiłek.

Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
Królowa świątecznego stołu, czyli klasyczna sałatka jarzynowa, dzięki Kindze zyskuje nowe oblicze smakowe. Z wyrazistymi kaparami i świeżą rzeżuchą smakuje absolutnie wyjątkowo – tak, że goście z pewnością poproszą o przepis!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sałatka z cukinią, kaszą bulgur i serem kozim
Sałatka pełna aromatów i witamin. To połączenie zaskoczy każdego z was!

Francuskie ptysie czekoladowo-truskawkowe
Elegancki deser, inspirowany kuchnią francuską. Chrupiące ciastko z aksamitnym truskawkowym musem!

Rolada z kraju Kwitnącej Wiśni
Delikatne, pulchne ciasto zrolowane ze słodkim wiśniowo-śmietanowym musem. To pomysł na roladę inspirowany smakiem Azji.