przepis-na-kobiete.pl

Curry z fasolką szparagową i mlekiem kokosowym (MCS) • przepis • składniki • przygotowanie

Masz ochotę na pyszne, aromatyczne curry o pikantnym smaku? Koniecznie spróbuj naszego przepisu i udaj się w kulinarną podróż.

Curry z fasolką szparagową i mlekiem kokosowym (MCS)

Masz ochotę na pyszne, aromatyczne curry o pikantnym smaku? Koniecznie spróbuj naszego przepisu i udaj się w kulinarną podróż.

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

szalotka - 2 szt.
ząbek czosnku - 2 szt.
papryczka chili zielona - 2 szt.
olej - 1 łyżka
czerwona pasta curry - 1 łyżeczka
cynamon - 0,5 łyżeczki
pomidor czerwony - 1 szt.
mleczko kokosowe - 400 ml
fasolka szparagowa żółta - 250 g
chili płatki - 0,5 łyżeczki
kumin - 1 łyżeczka
pieprz czarny, mielony - 1 łyżeczka
sól -

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ CURRY:
Do misy termorobota MC Smart dodajemy szalotki, czosnek i papryczki. Siekamy, używając programu„własne ustawienia” / czas: 5 sekund / obroty: 7. Następnie zbieramy kawałki warzyw ze ścianek misy. Dodajemy olej, pastę curry i cynamon. Uruchamiamyprogram „przypiekanie” / czas: 5 minut / temperatura: 120°C / obroty: 1.
2.DODAJEMY POMIDORA:
Do misy termorobota dodajemy pokrojonego na ćwiartki pomidora. Podsmażamy, korzystając z programu„własne ustawienia” / czas: 5 minut / temperatura: 100°C / obroty: 1. Następnie całość mieszamy, korzystając z programu„własne ustawienia” / czas: 5 sekund / obroty: 6.
3.DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI:
Do misy wlewamy mleczko kokosowe. Odcinamy końcówki fasolki i dodajemy ją do pozostałych składników. Doprawiamy płatkami chili, kuminem, pieprzem oraz solą. Całość gotujemy, używając programu„własne ustawienia” / czas: 8 minut / temperatura: 100°C / obroty w lewo: 1.
4.PODAJEMY CURRY:
Jeśli chcemy, by curry było bardziej gęste, gotujemy je dodatkowo około 3-5 minut bez miarki w pokrywie. Danie możemy podawać z ryżem lub chlebkami naan, posypane świeżą kolendrą.
Curry z fasolką szparagową i mlekiem kokosowym (MCS)

Czas przygotowania

40 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ CURRY

Do misy termorobota MC Smart dodajemy szalotki, czosnek i papryczki. Siekamy, używając programu„własne ustawienia” / czas: 5 sekund / obroty: 7. Następnie zbieramy kawałki warzyw ze ścianek misy. Dodajemy olej, pastę curry i cynamon. Uruchamiamyprogram „przypiekanie” / czas: 5 minut / temperatura: 120°C / obroty: 1.

2

DODAJEMY POMIDORA

Do misy termorobota dodajemy pokrojonego na ćwiartki pomidora. Podsmażamy, korzystając z programu„własne ustawienia” / czas: 5 minut / temperatura: 100°C / obroty: 1. Następnie całość mieszamy, korzystając z programu„własne ustawienia” / czas: 5 sekund / obroty: 6.

3

DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Do misy wlewamy mleczko kokosowe. Odcinamy końcówki fasolki i dodajemy ją do pozostałych składników. Doprawiamy płatkami chili, kuminem, pieprzem oraz solą. Całość gotujemy, używając programu„własne ustawienia” / czas: 8 minut / temperatura: 100°C / obroty w lewo: 1.

4

PODAJEMY CURRY

Jeśli chcemy, by curry było bardziej gęste, gotujemy je dodatkowo około 3-5 minut bez miarki w pokrywie. Danie możemy podawać z ryżem lub chlebkami naan, posypane świeżą kolendrą.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

908,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

227,1 kcal

🥑

Tłuszcz

19,3 g

🌾

Węglowodany

12,7 g

🥬

Błonnik

3,2 g

💪

Białko

3,3 g

Podobne przepisy