przepis-na-kobiete.pl

Ciabatta z indykiem • przepis • składniki • przygotowanie

Kanapki wcale nie muszą być nudne! Poznaj sposób Karola na chrupiącą ciabattę z indykiem, boczkiem i warzywami!

Ciabatta z indykiem

Kanapki wcale nie muszą być nudne! Poznaj sposób Karola na chrupiącą ciabattę z indykiem, boczkiem i warzywami!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

pieprz czarny - 1 szczypta
majonez - 1 łyżka
ogórek konserwowy - 2 szt.
oliwa z oliwek - 1 łyżka
sałata lodowa - 0,5 szt.
sól - 1 szczypta
tymianek świeży - 10 g
indyk pierś - 400 g
boczek wędzony w plastrach - 100 g
ciabatta - 2 szt.
ząbek czosnku - 1 szt.

Instrukcje przygotowania

1.SMAŻYMY INDYKA:
Indyka kroimy w plastry o szerokości około 1 cm. Marynujemy w soli, pieprzu i posiekanym tymianku. Następnie smażymy indyka na patelni, na złoty kolor.
Ciabatta z indykiem

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

SMAŻYMY INDYKA

Indyka kroimy w plastry o szerokości około 1 cm. Marynujemy w soli, pieprzu i posiekanym tymianku. Następnie smażymy indyka na patelni, na złoty kolor.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1204 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

602 kcal

🥑

Tłuszcz

14,8 g

🌾

Węglowodany

49,8 g

🥬

Błonnik

64,9 g

💪

Białko

64,9 g

Podobne przepisy

Ciabatta z indykiem - przepis, składniki, przygotowanie | przepis-na-kobiete.pl