Chleb orkiszowy faszerowany pastą ziemniaczaną z ricottą • przepis • składniki • przygotowanie
Oryginalny pomysł połączenia pysznego chleba orkiszowego z aromatycznym farszem ziemniaczanym z dodatkiem sera ricotta.

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ZIEMNIAKI GOTUJEMY W
osolonej wodzie do miękkości.
STUDZIMY I
rozgniatamy.
JAJKA GOTUJEMY NA
twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, a następnie kroimy w kostkę.
PAPRYKI ORAZ OGÓREK
kroimy w bardzo drobną kostkę.
WARZYWA DODAJEMY DO
ziemniaków razem z ricottą i posiekanym szczypiorkiem.
WSZYSTKIE SKŁADNIKI DOKŁADNIE
mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Z CHLEBA ODKRAWAMY
piętkę, a następnie usuwamy miąższ.
GOTOWĄ PASTĄ ZIEMNIACZANĄ
faszerujemy chleb i wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
PO TYM CZASIE
chleb możemy kroić na kromki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2292 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
286,5 kcal
Tłuszcz
10,3 g
Węglowodany
32,6 g
Błonnik
14,1 g
Białko
14,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Zapiekane kominy z bagietek
Czy to kanapka, czy to zapiekanka? To Ty decydujesz! Wypróbuj ten przepis na szybką w przygotowaniu przekąskę lub kolację i spróbuj, jak smakują nadziewane kominy z bagietek.

Makaron z pesto szpinakowym
Delikatny makaron z domowym pesto szpinakowym to idealne połączenie zdrowych składników i wspaniałego smaku. Aromatyczne pesto z dodatkiem bazylii, cytryny i parmezanu podbije każde podniebienie!

Minitarty ze śliwkami, figami i serem pleśniowym
Połączenie smaków, które zaskakuje i zachwyca! Minitarty ze śliwkami, figami i sekretnym składnikiem – doskonałym serem pleśniowym – to przepis Pawła na wykwintną francuską przekąskę!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Ciasto drożdżowe z borówkami
Klasyczne ciasto drożdżowe ze świeżymi borówkami i kruszonką z dodatkiem mąki migdałowej. Wypróbuj ten przepis i ciesz się słodkim smakiem polskiego lata!

Gulasz z karkówki
Gulasz z karkówki to klasyka domowej kuchni, która nigdy nie wychodzi z mody. Choć jego przygotowanie może wydawać się czasochłonne, to tak naprawdę większość pracy wykonuje za nas garnek – wystarczy trochę cierpliwości! Jak zrobić smaczny gulasz z karkówki? Odkryj nasz przepis!

Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
Szukasz pomysłu na sycące śniadanie? Wypróbuj przepis na doskonałe racuchy ze szpinakiem i serem kozim!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Gofry churros
Czas na wyśmienitą, słodką przekąskę! Mamy dla Ciebie przepis na pełne aromatu, dzięki posypce z cynamonu i cukru – gofry churros. Miękkie ciasto w środku i chrupiący wierzch z pewnością zasmakują Twoim domownikom lub gościom!

Kapusta z pigwą i wędzonym łososiem
Spróbuj wyjątkowego połączenia kiszonej kapusty z pigwą i wędzonym łososiem, z nutą cynamonu!

Bajgiel z serkiem chrzanowym i pastrami
Zastanawiasz się, jak smakują bajgle w iście amerykańskim stylu? Jeśli tak, koniecznie przygotuj te według przepisu Kingi! Topiący się cheddar, aromatyczne pastrami i chrupiące ogórki sprawiają, że to kanapki, których trzeba spróbować.