Chleb bezglutenowy z samych ziaren • przepis • składniki • przygotowanie
Wypróbuj przepis Kingi na wegański i bezglutenowy chleb z samych ziaren!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 16
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ŁĄCZYMY MOKRE SKŁADNIKI
W osobnej misce łączymy mielone siemię lniane z wodą. W drugiej misce łączymy napój sojowy, ocet jabłkowy, roztopiony olej kokosowy i syrop klonowy. Na koniec dodajemy siemię lniane z wodą. Całą mokrą mieszankę dodajemy do suchych składników i razem miksujemy. Odstawiamy na kilka minut.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3858,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
241,2 kcal
Tłuszcz
20,3 g
Węglowodany
8,3 g
Błonnik
3,3 g
Białko
7,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kurczaki-Patyczaki
Kurczaki-Patyczaki to danie polecane dzieciom, które z pewnością im zasmakuje.

Konfitura z gruszek i jeżyn z lawendą
Oryginalny dodatek do ciast, bułeczek lub rogalików – słodka konfitura kryjąca w sobie smaki lata oraz lawendową nutę.

Tort cynamonowo-makowy
Nasz cukiernik zamknął aromat świąt w kulistym torciku. Koniecznie wypróbuj ten przepis!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Grzyby marynowane
Grzyby marynowane to jeden z przysmaków, które można przyrządzić z łupów zebranych podczas rodzinnego spaceru do lasu. Idealnie doprawione i wyraziste grzyby z marynaty doskonale sprawdzają się jako dodatek do sałatki, kanapek, a także smażonych mięs i innych dań obiadowych. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak przyrządzić pyszne marynowane grzyby, to koniecznie sprawdź nasz przepis!

Racuchy z karmelizowanymi gruszkami
Rumiane, pulchne placuszki z ciasta drożdżowego z dodatkiem słodkich gruszek. Idealne na śniadanie, doskonałe na deser!

Polędwiczki w pikantnym sosie żurawinowym
Jeśli lubisz połączenie mięsa i owoców, wypróbuj przepis Karola na delikatną polędwiczkę w sosie żurawinowym!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Grillowany jeleń z pieczarkami i ziemniakami
Co wrzucić na ruszt? Zamiast tego, co zwykle, warto odkryć nowe smaki! Zrób grilla na dziko i wrzuć na ruszt mięso z jelenia z pieczarkami i ziemniakami!

Faszerowana pizza z grilla
Drożdżowy placek wypełniony farszem z dwóch rodzajów sera i suszonych pomidorów – oto przepis Karola na pizzę… z grilla! Podaj ją z burratą, rukolą i szynką parmeńską!

Grillowane ślimaki z indyka
Kuszące grillowane ślimaczki z piersi indyka, skrywające w swym wnętrzu soczyste kawałki mango i plastry szynki.