przepis-na-kobiete.pl

Odkryj smaki na Twoim stole

Pyszne przepisy inspirowane smakami z całego świata

Kuchnia

Kategoria

Typ diety

Zaawansowane filtry

Grzybowa potrawka z wegangurtem
Dania główne

Grzybowa potrawka z wegangurtem

Aromatyczne, krótko smażone grzyby w delikatnym jogurtowym sosie podane z domowymi plackami. Zaskocz bliskich tym wegańskim przepisem i przekonaj się, że nawet najbardziej niespodziewane połączenia mogą smakować wspaniale!

50min
średni
Kotlety z boczniaków
Dania główne

Kotlety z boczniaków

Chrupiące kotlety z boczniaków, które zasmakują nie tylko wegetarianom. Sprawdź, jak szybko przyrządzić te grzyby tak, by smakowały naprawdę dobrze.

15min
łatwy
Kurczak z brokułami i boczniakami z woka
Dania główne

Kurczak z brokułami i boczniakami z woka

Marynowany kurczak z dodatkiem brokułów i boczniaków to niesamowita przygoda z kuchnią azjatycką.

50min
łatwy
Makaron z boczniakami po azjatycku
Dania główne

Makaron z boczniakami po azjatycku

Boczniaki po azjatycku to szybkie, sycące i rozgrzewające danie! Z pewnością zagoszczą na stałe w Waszym menu!

30min
Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
Dania główne

Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak

Włoską kuchnię cechuje prostota i miłość do dobrych, naturalnych składników. Nie dziwi zatem, że korzystają z wszystkiego, co dała matka natura (np. z grzybów) i wykorzystują je do przyrządzania wyśmienitych past oraz pierożków. Przygotowaliśmy dla Was przepis na ravioli z grzybami, który przeniesie Cię swoim smakiem do beztroskich lasów Italii. Zapraszamy do lektury!

120min
średni
Szarpane boczniaki à la pulled pork
Dania główne

Szarpane boczniaki à la pulled pork

Boczniaki są świetnym zamiennikiem mięsa, a do tego smakują wybornie! Odkryj ich możliwości, przygotowując szarpane boczniaki wg przepisu Kingi.

40min
łatwy
Wegańskie „gęsie udka” z warzywami z piekarnika i czerwoną kapustą
Boże Narodzenie

Wegańskie „gęsie udka” z warzywami z piekarnika i czerwoną kapustą

Przypominające tradycyjne świąteczne obiady danie w wegańskiej odsłonie, czyli „gęsie udka” z boczniaków i jackfruita z dodatkiem pieczonych warzyw i czerwonej kapusty. Wypróbuj ten przepis i pozytywnie zaskocz każdego na diecie roślinnej.

60min
trudny
Wegetariańskie kotlety w trzech odsłonach
Dania główne

Wegetariańskie kotlety w trzech odsłonach

Daria Ładocha przekonuje amatora schabowego do bezmięsnych kotletów! Zaskocz najbliższych i przygotuj kotlety z boczniaków, selera i bakłażana.

min
łatwy