przepis-na-kobiete.pl

Zapiekane kominy z bagietek • przepis • składniki • przygotowanie

Czy to kanapka, czy to zapiekanka? To Ty decydujesz! Wypróbuj ten przepis na szybką w przygotowaniu przekąskę lub kolację i spróbuj, jak smakują nadziewane kominy z bagietek.

Zapiekane kominy z bagietek

Czy to kanapka, czy to zapiekanka? To Ty decydujesz! Wypróbuj ten przepis na szybką w przygotowaniu przekąskę lub kolację i spróbuj, jak smakują nadziewane kominy z bagietek.

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bagietka - 1 szt.
ogórek konserwowy - 20 g
kiełbasa - 150 g
mozzarella, tarta - 100 g
kukurydza konserwowa - 50 g
cebula prażona - 30 g
masło czosnkowe - 50 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY KOMINY Z BAGIETKI:
Bagietkę kroimy na równe części o długości ok. 5-6 cm. Następnie środek każdego kawałka pieczywa ugniatamy palcami tak, aby je wydrążyć (zostawiamy jednak dno). Wnętrze każdego z kominów smarujemy w środku masłem czosnkowym.
2.PRZYGOTOWUJEMY FARSZ:
Ogórka konserwowego kroimy w plasterki, a kiełbasę w dość drobną kostkę. Tak przygotowane składniki, wraz z 80 g tartej mozzarelli i kukurydzą, dodajemy do miski. Całość dokładnie mieszamy.
3.ZAPIEKAMY KOMINY Z BAGIETEK:
Przygotowane wcześniej kominy wypełniamy farszem. Następnie przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i oprószamy pozostałą tartą mozzarellą i prażoną cebulką. Tak przygotowane kominy zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C przez ok. 10-15 minut, aż ser się zarumieni.
Zapiekane kominy z bagietek

Czas przygotowania

25 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY KOMINY Z BAGIETKI

Bagietkę kroimy na równe części o długości ok. 5-6 cm. Następnie środek każdego kawałka pieczywa ugniatamy palcami tak, aby je wydrążyć (zostawiamy jednak dno). Wnętrze każdego z kominów smarujemy w środku masłem czosnkowym.

2

PRZYGOTOWUJEMY FARSZ

Ogórka konserwowego kroimy w plasterki, a kiełbasę w dość drobną kostkę. Tak przygotowane składniki, wraz z 80 g tartej mozzarelli i kukurydzą, dodajemy do miski. Całość dokładnie mieszamy.

3

ZAPIEKAMY KOMINY Z BAGIETEK

Przygotowane wcześniej kominy wypełniamy farszem. Następnie przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i oprószamy pozostałą tartą mozzarellą i prażoną cebulką. Tak przygotowane kominy zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C przez ok. 10-15 minut, aż ser się zarumieni.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1765,5 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

441,4 kcal

🥑

Tłuszcz

30,8 g

🌾

Węglowodany

25,9 g

🥬

Błonnik

1,5 g

💪

Białko

9,7 g

Podobne przepisy

Zapiekane kominy z bagietek - przepis, składniki, przygotowanie | przepis-na-kobiete.pl