przepis-na-kobiete.pl

Wegańska tarta bez pieczenia z owocami • przepis • składniki • przygotowanie

Nie ma nic prostszego i szybszego niż wegańska tarta na spodzie z pysznym waniliowym serkiem

Wegańska tarta bez pieczenia z owocami

Nie ma nic prostszego i szybszego niż wegańska tarta na spodzie z pysznym waniliowym serkiem

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy

Składniki

borówki - 50 g
jeżyna - 65 g
malina - 70 g
mięta świeża - 2 g
orzech włoski - 480 g
rodzynki - 140 g
sól - 1 szczypta
śliwka suszona - 60 g
morele suszone - 90 g
serek waniliowy wegański - 390 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY SPÓD TARTY:
Wszystkie składniki spodu przekładamy do miksera i rozdrabniamy. Masą wykładamy spód tartownicy. Całość wkładamy do zamrażarki na 15 minut.
2.DODAJEMY SEREK I OWOCE:
Na przygotowany spód wykładamy kremowy serek i dekorujemy owocami i listkami mięty.
Wegańska tarta bez pieczenia z owocami

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 8

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY SPÓD TARTY

Wszystkie składniki spodu przekładamy do miksera i rozdrabniamy. Masą wykładamy spód tartownicy. Całość wkładamy do zamrażarki na 15 minut.

2

DODAJEMY SEREK I OWOCE

Na przygotowany spód wykładamy kremowy serek i dekorujemy owocami i listkami mięty.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

4273,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

534,2 kcal

🥑

Tłuszcz

37,5 g

🌾

Węglowodany

40,3 g

🥬

Błonnik

19,3 g

💪

Białko

19,3 g

Podobne przepisy