Wegańska tarta bez pieczenia z owocami • przepis • składniki • przygotowanie
Nie ma nic prostszego i szybszego niż wegańska tarta na spodzie z pysznym waniliowym serkiem

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SPÓD TARTY
Wszystkie składniki spodu przekładamy do miksera i rozdrabniamy. Masą wykładamy spód tartownicy. Całość wkładamy do zamrażarki na 15 minut.
DODAJEMY SEREK I OWOCE
Na przygotowany spód wykładamy kremowy serek i dekorujemy owocami i listkami mięty.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
4273,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
534,2 kcal
Tłuszcz
37,5 g
Węglowodany
40,3 g
Błonnik
19,3 g
Białko
19,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pasta kanapkowa z tofu i botwinką
Jak szybko przygotować pastę kanapkową z tofu i botwinką? Kinga już spieszy z pomocą! Poznajcie jej przepis na delikatną, pożywną i smaczną pastą. Dzięki użyciu termorobota MC Smart zrobisz ja naprawdę w kilka chwil.

Tarator, bułgarski chłodnik
Orzeźwiająca przekąska na upalne dni – delikatny chłodnik na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem ogórka i orzechów.

Bezglutenowy chleb z orzechami i żurawiną
Przekonaj się, że pieczenie bez glutenu nie musi być trudne! Przygotuj bezglutenowy chleb z ziarnami według przepisu Pawła i ciesz się smakiem domowego pieczywa, z którym każde śniadanie nabiera wartości.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wegański bekon z tempehu
Roślinna wersja bekonu przygotowana z tempehu jest pyszna! Chrupiąca i pełna białka doskonale nadaje się do kanapek, sałatek czy zup.

Sałatka w słoiku na 3 sposoby
Kwadrans akademicki – tyle czasu wystarczy, by przygotować prostą i szybką warstwową sałatkę studencką w słoiku! Który wariant wypróbujecie jako pierwszy?

Marynata grillowa do ryby
Co najlepiej doprawi grillowe dania? Oczywiście pyszna marynata! Koniecznie wypróbuj nasz przepis na marynatę z cytryną, która jest idealna do ryb.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zupa z fasolki szparagowej
Prawdziwe smaki lata i dzieciństwa! Przygotuj letnią zupę z fasolką i pulpecikami wg przepisu Karola, by przywołać wspomnienia prostej i pysznej kuchni mamy oraz babci.

Kokosowe curry z krewetkami
Curry to szybkie w przygotowaniu i rozgrzewające danie! Podane z ryżem smakuje doskonale.

Tosty z brokułem i serem provolone
Grzanki wyjątkowe? Te z serem provolone i brokułem! Ten niesamowity i wyrazisty smak idealnie wpisze się w Twój dzień!