Symbiotyczne hot dogi z duszoną cebulką w musztardzie • przepis • składniki • przygotowanie
Świetna przekąska na nagły atak głodu. Nieważne, czy tylko patrolujecie miasto, czy czeka Was pracowity wieczór pełen walki z przestępczością, zawsze możecie złapać hot doga w locie.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
DUSIMY CEBULKĘ
Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Cebulę smażymy przez ok. 5 minut, aż zmięknie i nabierze złotego koloru. Następnie dodajemy musztardę, syrop klonowy, ocet, a także sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy i dusimy przez kolejne 5 minut.
PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Bułki do hot dogów podpiekamy przez ok. 5 minut. Parówki gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, następnie odcedzamy je i w razie potrzeby delikatnie osuszamy. Musztardę mieszamy z ketchupem. Ogórki kroimy wzdłuż w plastry.
SKŁADAMY HOT DOGI
Bułki do hot dogów przekrawamy wzdłuż na pół, uważając, aby nie przeciąć ich do końca. Ich wnętrze smarujemy przygotowanym sosem. Na połowie każdego układamy plaster ogórka. Następnie w hot dogach układamy parówki i przykrywamy je duszoną cebulką.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
816,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
408,4 kcal
Tłuszcz
20,3 g
Węglowodany
43,2 g
Błonnik
3,3 g
Białko
13,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wegańskie hot dogi w domowych bułkach
Domowe bułeczki, prażona cebulka i sos musztardowy. Poznaj przepis na idealne wegańskie hot dogi według pomysłu Kingi Paruzel!

Pieczone skrzydełka w pikantnym sosie klonowym
Kwintesencja kuchni w stylu amerykańskim - pieczone skrzydełka w doskonałym słodko-ostrym sosie.

Pancakesy faszerowane jabłkiem
To pancakesy, jakich nie znałeś! Naleśniki wypełnione soczystym jabłkiem z pewnością przypadną do gustu Tobie i Twoim bliskim. Sprawdzą się idealnie o każdej porze dnia.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kanapka viva camembert
Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!

Kłos z ciasta francuskiego
Chrupiący i pełen przepysznych dodatków kłos z ciasta francuskiego z burratą, gotowaną szynką z truflami, oprószony parmezanem. To świetny pomysł na niejedną imprezę!

Sałatka z kuskusem, mango i awokado
Słoneczna sałatka z mango, awokado i kuskus z pysznym sosem na bazie suszonych pomidorów – łatwy i szybki przepis dla Ciebie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sałatka z rukolą i gruszką
Sałatka z rukolą i gruszką - poznaj najlepszy przepis. ⭐ Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla.pl!

Śledzie z żurawinami i rodzynkami w sosie pomidorowym
Śledzie i słodkie smaki to połączenie idealne! Sprawdź, jak komponują się z żurawinami i rodzynkami, wykorzystując przepis, który zagości w Twojej kuchni na dłużej!

Brzoskwinie pieczone w herbacie
Pyszny pomysł na słodkie pieczone brzoskwinie przesiąknięte aromatem herbaty. Doskonały dodatek do deserów i lodów!