Surówka z kapusty pekińskiej • przepis • składniki • przygotowanie
Szukasz szybkiego i protego przepisu na smaczną surówkę? Przygotuj surówkę z kapusty pekińskiej z papryką i dodawaj ją do swoich ulubionych dań.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
Przygotuj
termorobota MC Smart SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: KROK 1: ROZDRABNIANIE PAPRYKI PAPRYKĘ POKROIĆ: NA ĆWIARTKI, OCZYŚCIĆ, OPŁUKAĆ, GRUBO POKROIĆ I WŁOŻYĆ DO POJEMNIKA MIKSUJĄCEGO.
ROZDRABNIAĆ (Z ZATKNIĘTĄ MIARKĄ) 4 SEKUNDY/PRĘDKOŚĆ 5 , NASTĘPNIE PRZEŁOŻYĆ DO DUŻEJ MISKI.KROK 2
ROZDRABNIANIE KAPUSTY SZCZYPIOREK OPŁUKAĆ,: osuszyć i pokroić na 1-centymetrowe kawałki.
Kapustę bez głąba pokroić na kawałki, umyć i odwirować.
Kapustę z solą, cukrem, oliwą, octem i pieprzem włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 4 sekundy/prędkość 5 , następnie wymieszać w misce z papryką.
Surówkę ponownie przyprawić, ewentualnie wymieszać z majonezem i szczypiorkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
397,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
66,3 kcal
Tłuszcz
5,4 g
Węglowodany
3,9 g
Błonnik
1,2 g
Białko
1,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Farsz do pierogów z serem parmigiano reggiano
Prosty w przygotowaniu i dzięki wyjątkowym dodatkom niezwykle aromatyczny, ziemniaczany farsz do domowych pierogów lub krokietów. Sprawdź ten przepis i zaskocz bliskich nowym smakiem!

Tradycyjny devolay
Spróbuj tradycyjnego dewolaja wg Karola Okrasy! Dwukrotnie panierowany i smażony na smalcu smakuje wyśmienicie!

Bardzo puszysty sernik z wiaderka
Sernik to klasyczny deser, który urzeka swoją delikatnością i niezwykle kremową konsystencją. Nasz przepis na bardzo puszysty sernik to prawdziwa gratka dla miłośników wypieków, którzy cenią sobie lekkość i subtelny smak. Sprawdźcie jak zrobić ten sernik!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kiszona sałatka z warzyw na ostro
Kiszone warzywa to doskonały dodatek do obiadów i przekąsek. Przygotowane q wersji na ostro z dodatkiem kolendry nabierają azjatyckiego charakteru. Spróbuj koniecznie!

Spaghetti z sosem z awokado
Wypróbuj pomysł Kingi na bezglutenowy, zielony makaron! Zobacz, jak przygotować sos z awokado, i rozsmakuj się w tym połączeniu.

Yakisoba z krewetkami
Yakisoba z makaronem soba, czyli lekko odmienione danie w japońskim stylu. Wypróbuj ten pyszny pomysł na obiad ze świeżymi warzywami, krewetkami i aromatycznym sosem!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wegański green bowl
Miska wypełniona warzywami to świetny pomysł na to, by uzupełnić swoją dietę o cenne składniki. Wypróbuj przepis Karola i wgryź się w pożywny posiłek, który przygotujesz w niecałe pół godziny!

Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
Faszerowane jaja to pyszna przekąska. Z sosem wielkanocnym smakują znakomicie!

Odwrócone ciasto pomarańczowe
Niezwykle pomarańczowe, odwrócone ciasto nasączane syropem. To pyszne ciasto pięknie prezentuje się na talerzu, a w dodatku jest proste w przygotowaniu. Koniecznie spróbuj!