Śniadaniowe burrito z jajecznicą • przepis • składniki • przygotowanie
Dobry dzień zaczyna się od dobrego śniadania! Odkryj nowy sposób na podanie jajecznicy, przygotowując proste i pyszne śniadaniowe burrito pełne warzyw.

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY JAJECZNICĘ
Masło rozpuszczamy na patelni i wbijamy na nią jajka. Białka jaj rozmącamy za pomocą silikonowej łopatki, omijając żółtka – te pozostawiamy płynne. Gdy białka zaczną się ścinać, zdejmujemy patelnię z ognia i doprawiamy jajecznicę solą oraz pieprzem.
KROIMY I WYKŁADAMY SKŁADNIKI FARSZU
Na tortille wykładamy rukolę i ser cheddar starty na tarce o drobnych oczkach.
ZWIJAMY BURRITO
Boki tortilli zakładamy do środka, a następnie zwijamy burrito, zaczynając od dołu tak, by zamknąć wszystkie składniki w środku.
PODPIEKAMY BURRITO
Zwinięte tortille podpiekamy ok. 2 minut z każdej strony na suchej, rozgrzanej patelni, aż placki się zarumienią.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1044,0 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
522,0 kcal
Tłuszcz
36,3 g
Węglowodany
29,0 g
Błonnik
22,6 g
Białko
22,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tortilla z tuńczykiem i fasolą
Quesadillas to jedno z najpopularniejszych dań meksykańskich! Zobacz, jak je przygotować z kilku prostych składników!

Qurrito — quesadilla z kurczakiem
Masz ochotę na coś szybkiego, sycącego i pełnego smaku? Qurrito, czyli quesadilla z kurczakiem, to idealny sposób na wprowadzenie odrobiny egzotyki do codziennego menu. Połączenie chrupiącej tortilli, soczystego kurczaka i ciągnącego się sera sprawia, że trudno się oprzeć temu daniu. Sprawdź nasz przepis na bajecznie pyszne qurrito!

Domowe nachos
Chrupiące nachos umilą każdy seans filmowy! Zobacz, jak przygotować je w domu!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Orzeźwiająca sałatka z melonem
Kiedy na dworze panują upały, apetyt lubi płatać figle. Warto spróbować wtedy lekkiej i pysznej sałatki z melonem.

Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka faszerowane pieczarkami nie tylko doskonale smakują, ale świetnie prezentują się na wielkanocnym stole. Skorzystaj z przepisu Karola i przygotuj ich tyle, by wystarczyło dla każdego!

Grecka sałatka Maroulosalata
Spróbuj jednej z najprostszych i najbardziej orzeźwiających sałatek w kuchni greckiej! Idealna na ciepłe dni, świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pasztet z soczewicy
Aromatyczny wegański pasztet z dwóch rodzajów soczewicy, ryżu i siemienia lnianego. Pokrojony w grube plastry może być świetnym składnikiem obiadu. Nada się także na kanapki.

Wigilijne pierogi buraczane na słono
Wspólne robienie pierogów to dobry wstęp do świąt. Sprawdź, jak poradziła sobie z tym ekipa Kuchni Lidla, i wypróbuj przepis na buraczane pierogi w wersji na słono!

Łopatka wieprzowa z białą kiełbasą w miodowo-piwnej kapuście
Polska wersja francuskiego choucroute. Jednogarnkowe treściwe danie do przygotowania w zaledwie kilka chwil!