Smażony camembert z brzoskwiniowym carpaccio • przepis • składniki • przygotowanie
Intrygujące połączenie słonego smaku francuskiego sera ze słodyczą owoców. Proste, eleganckie, pyszne. Spróbuj!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI DO PANIEROWANIA
Mąkę przesypujemy na głęboki talerz, dodajemy pieprz, mieszamy. Jajko lekko roztrzepujemy za pomocą widelca na drugim głębokim talerzu. Bułkę tartą również przesypujemy na trzeci głęboki talerz.
PANIERUJEMY CAMEMBERT
Sery camembert kroimy w trójkąty i obtaczamy kolejno: w mące, w jajku, a na końcu w bułce tartej.
SMAŻYMY CAMEMBERT
Sery w panierce smażymy na gorącym maśle, na powlekanej patelni, pod przykryciem, na małym ogniu ok. 5 minut z każdej strony.
PODAJEMY DANIE
Brzoskwinie odsączamy z syropu na sitku, kroimy w cienkie plasterki i układamy na 4 talerzach. Umieszczamy na nich usmażone sery camembert i żurawiny. Dekorujemy natką pietruszki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2696,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
674,2 kcal
Tłuszcz
40,5 g
Węglowodany
48,7 g
Błonnik
29,8 g
Białko
29,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ciastka francuskie z jabłkami
Deser z chrupiącego ciasta francuskiego z miękkim jabłkowym nadzieniem, inspirowany kuchnią Włoch – oto propozycja Pawła na pyszną, domową przekąskę!

Kulebiak z łososiem
Kulebiak wcale nie musi być z kapustą. Decydując się na łososia też stworzysz wspaniałe danie. Wypróbuj nasz przepis.

Ratatouille z sosem cytrynowo-pomidorowym
Ratatouille z sosem cytrynowo-pomidorowym to świetny pomysł na warzywne, sycące i orzeźwiające danie! Wypróbuj przepis Karola!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kokosowy pudding chia z mango
Mleko kokosowe, nasiona chia, świeże mango i prażone płatki migdałów – łatwy sposób na pyszny deser!

Sylwestrowe jajka faszerowane
Talerz pełen jajek faszerowanych pastą z awokado doskonale pasuje do sylwestrowego menu. Wykorzystaj przepis Darii i przygotuj imprezę ze smakiem!

Truflowe tagliolini z boczniakami
Makaron truflowy w połączeniu z boczniakami i masłem z solą himalajską? To danie znika z talerzy szybciej, niż zdąży się na nich pojawić! Najlepiej sprawdźcie sami!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kurczak w boczku z czekoladą
Nietypowe, ale smaczne połączenie drobiu, boczku i czekolady. Wypróbuj!

Zapiekanka warzywna
Podsmażone warzywa w masie jajecznej, to sposób na prostą zapiekankę, która z pewnością zasmakuje całej rodzinie!

Pizza z czekoladą
Czekolada na okrągło, czyli pizza na słodko! Przygotuj proste ciasto według przepisu Pawła i spełnij dziecięce marzenia o idealnym deserze!