Sałatka z pełnoziarnistym makaronem i wędzonym łososiem • przepis • składniki • przygotowanie
Pomysł na pożywny i pyszny obiad? Wypróbuj przepis Kingi na makaronową sałatkę z fasolką, szpinakiem i wędzonym na gorąco łososiem, polaną kaparowym dressingiem.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
Przygotuj
blender Sposób przygotowania
GOTOWANIE MAKARONU MAKARON PEŁNOZIARNISTY
GOTUJEMY AL DENTE WEDŁUG INSTRUKCJI NA OPAKOWANIU, NASTĘPNIE ODCEDZAMY I STUDZIMY.
GOTOWANIE FASOLKI FASOLKĘ SZPARAGOWĄ
oczyszczamy i gotujemy na parze lub w osolonej wodzie przez około 6-8 minut, aż będzie miękka, ale wciąż jędrna.
Przelewamy zimną wodą, by zachowała kolor.
PRZYGOTOWANIE SKŁADNIKÓW CZERWONĄ CEBULĘ
kroimy w cienkie piórka, koperek siekamy, a łososia dzielimy na kawałki.
PRZYGOTOWANIE DRESSINGU W BLENDERZE
miksujemy kapary z oliwą, musztardą Dijon, sokiem z cytryny i odrobiną wody aż do uzyskania gładkiej emulsji.
Doprawiamy do smaku pieprzem.
PRZYGOTOWANIE SAŁATKI W DUŻEJ
misce łączymy makaron, fasolkę szparagową, cebulę, łososia i szpinak baby.
Dodajemy dressing i delikatnie wszystko mieszamy.
Na koniec sałatkę posypujemy koperkiem i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
730,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
365,4 kcal
Tłuszcz
14,1 g
Węglowodany
38,9 g
Błonnik
3,1 g
Białko
19,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Lodowe tiramisu
Ten przepis Kingi bierzemy na chłodno! Dzięki niemu będziecie mogli uraczyć swoich gości, niezależnie od okazji, wspaniałym deserem – lodowym tiramisu!

Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Klasyka kuchni inspirowanej Włochami w najlepszym wydaniu! Przygotuj lasagne z sosem pomidorowym, beszamelowym i warzywami.

Zapiekanka z bakłażanów z mozzarellą i parmezanem
Przepyszna zapiekanka z bakłażanów, która podbije serce Twoje i Twoich gości! Spróbuj połączenia bakłażanów, mozzarelli i parmezanu. Gwarantujemy, że ten przepis trafi na listę Twoich ulubionych!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Bento - przepis na japońskie śniadanie
Poszukujesz czegoś innego niż tradycyjne, dobrze znane śniadania, takie jak kanapki czy owsianka? A może po prostu nie lubisz rutyny i wolisz wprowadzać do swojego dnia różnorodność od samego poranka? W takim przypadku z pewnością przypadnie Ci do gustu wyjątkowe, japońskie śniadanie – bento! Brzmi egzotycznie? Dzięki naszemu przepisowi przyrządzisz ten posiłek we własnym domu w krótkim czasie!

Kurczak z ananasem i sosem barbecue
Kurczak w marynacie z ananasem, sokiem z pomarańczy i sosem barbecue – sprawdzi się zarówno jako danie na grilla, jak i na szybki obiad!

Wytrawne cruffiny z serem gorgonzola z mascarpone i pistacjami
Co wyjdzie z połączenia muffinek i croissantów? Cruffiny, które podbiją Wasze podniebienia. Szczególnie w wytrawnej formie, nadziane serem gorgonzola z mascarpone i pistacjami. Doskonale się nadają na przyjęcie czy jako przekąska na wieczór filmowy.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ciastka cynamonowe
Kruche, chrupiące, pachnące cynamonem smakołyki z dodatkiem orzechów. Tak kuszące, że znikają od razu po upieczeniu!

Duszone buraczki do obiadu
Duszone buraczki to pyszny i często spotykany dodatek do obiadów, zwłaszcza tych podawanych z ziemniakami i mięsem. Sprawdź, jak szybko można je przygotować!

Biała kiełbasa z kapustą pak choi w stylu azjatyckim
Wyjątkowy miks kuchni polskiej i azjatyckiej na jednym talerzu, czyli smażona biała kiełbasa z kapustą pak choi. To świetny pomysł na urozmaicenie wielkanocnego menu!