przepis-na-kobiete.pl

Kaszubski miodowy kuch • przepis • składniki • przygotowanie

Kuchnia regionalna kryje w sobie wiele dobrych smaków. Kaszubski miodowy kuch to jeden z nich! Jeśli spróbujesz raz, będziesz wracać wielokrotnie. Przekonaj się!

Kaszubski miodowy kuch

Kuchnia regionalna kryje w sobie wiele dobrych smaków. Kaszubski miodowy kuch to jeden z nich! Jeśli spróbujesz raz, będziesz wracać wielokrotnie. Przekonaj się!

Czas przygotowania
120 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 5
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukier - 100 g
jajko - 3 szt.
marchew - 1 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
przyprawa do piernika - 1 łyżka
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
sól - 1 szczypta
śliwka suszona - 200 g
mąka pszenna - 255 g
masło - 20 g
miód - 25 g
czekolada deserowa - 100 g
orzech laskowy - 30 g
orzech włoski - 30 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY CIASTO:
Jajka ubijamy z cukrem za pomocą robota kuchennego. Dodajemy rozpuszczone masło i miód. Suche składniki łączymy ze sobą w misce i dodajemy do jajek. Całość dokładnie mieszamy.
2.PRZYGOTOWUJEMY POLEWĘ:
Masło, miód i pokruszoną czekoladę rozpuszczamy w rondelku. Po połączeniu składników polewamy ciasto polewą.
Kaszubski miodowy kuch

Czas przygotowania

120 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 5

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Jajka ubijamy z cukrem za pomocą robota kuchennego. Dodajemy rozpuszczone masło i miód. Suche składniki łączymy ze sobą w misce i dodajemy do jajek. Całość dokładnie mieszamy.

2

PRZYGOTOWUJEMY POLEWĘ

Masło, miód i pokruszoną czekoladę rozpuszczamy w rondelku. Po połączeniu składników polewamy ciasto polewą.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

4971,5 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

994,3 kcal

🥑

Tłuszcz

53,8 g

🌾

Węglowodany

119,1 g

🥬

Błonnik

14,5 g

💪

Białko

14,5 g

Podobne przepisy