przepis-na-kobiete.pl

Sałatka i koktajl z rabarbaru • przepis • składniki • przygotowanie

Daria Ładocha przygotowała dwa pyszne przepisy na sezon rabarbarowy! Wypróbuj!

Sałatka i koktajl z rabarbaru

Daria Ładocha przygotowała dwa pyszne przepisy na sezon rabarbarowy! Wypróbuj!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Poziom trudności
łatwy

Składniki

ocet balsamiczny - 1 łyżka
musztarda - 1 łyżka
syrop klonowy - 1 łyżka
maliny mrożone - 120 g
oliwki czarne - 4 łyżki
gruszka - 1 szt.
miód - 1 łyżka
ser cheddar - 100 g
orzech pekan - 50 g
Szpinak Baby - 200 g
cynamon - 1 szczypta
goździki mielone - 1 łyżeczka
mango - 0,5 szt.
mięta świeża - 2 g
migdały płatki - 30 g
rabarbar - 440 g
truskawka - 400 g
woda - 100 ml
woda gazowana - 100 ml
ksylitol - 1 łyżeczka
nasiona chia - 3 łyżki
mleczko kokosowe - 400 ml

Instrukcje przygotowania

1.PIECZEMY RABARBAR:
Rabarbar oczyszczamy, obieramy ze skórki i pozbawiamy łykowatych części. Kroimy wzdłuż na kawałki o długości 5 cm. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej rabarbar, polewamy miodem i oprószamy odrobiną cynamonu. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez mniej więcej 10 minut. Maliny miksujemy na gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki dressingu.
Sałatka i koktajl z rabarbaru

Czas przygotowania

60 min

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PIECZEMY RABARBAR

Rabarbar oczyszczamy, obieramy ze skórki i pozbawiamy łykowatych części. Kroimy wzdłuż na kawałki o długości 5 cm. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej rabarbar, polewamy miodem i oprószamy odrobiną cynamonu. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez mniej więcej 10 minut. Maliny miksujemy na gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki dressingu.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2500,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

416,8 kcal

🥑

Tłuszcz

26,9 g

🌾

Węglowodany

38,8 g

🥬

Błonnik

9,3 g

💪

Białko

9,3 g

Podobne przepisy