przepis-na-kobiete.pl

Pudding sernikowy z owocami • przepis • składniki • przygotowanie

Kochasz smak klasycznego sernika? Przygotuj sernikowy pudding z owocami leśnymi i chrupiącymi ciasteczkami! To świetny pomysł na szybki deser, który zjecie razem podczas letniej imprezy!

Pudding sernikowy z owocami

Kochasz smak klasycznego sernika? Przygotuj sernikowy pudding z owocami leśnymi i chrupiącymi ciasteczkami! To świetny pomysł na szybki deser, który zjecie razem podczas letniej imprezy!

Czas przygotowania
75 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy

Składniki

borówki - 500 g
jeżyna - 600 g
malina - 500 g
mięta świeża - 2 g
serek homogenizowany waniliowy - 400 g
śmietana 30% - 500 ml
chipsy czekoladowe - 125 g
ciasteczka jaglano-gryczane z czarnuszką i miodem - 400 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY MASY ŚMIETANOWE:
Mocno schłodzoną i dobrze wymieszaną śmietankę ubijamy w naczyniu miksera. Dodajemy serek waniliowy, mieszamy. Masę śmietanową dzielimy na 2 równe części.
2.TWORZYMY WARSTWY DESERU:
Ciastka siekamy i umieszczamy na dnie pucharków (lub jednego dużego, szklanego naczynia). Wykładamy warstwę schłodzonej masy śmietanowej z jeżynami.
3.CHŁODZIMY, DEKORUJEMY I PODAJEMY DESER:
Deser wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Schłodzony pudding dekorujemy świeżymi owocami, chipsami czekoladowymi i listkami świeżej mięty.
Pudding sernikowy z owocami

Czas przygotowania

75 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 8

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY MASY ŚMIETANOWE

Mocno schłodzoną i dobrze wymieszaną śmietankę ubijamy w naczyniu miksera. Dodajemy serek waniliowy, mieszamy. Masę śmietanową dzielimy na 2 równe części.

2

TWORZYMY WARSTWY DESERU

Ciastka siekamy i umieszczamy na dnie pucharków (lub jednego dużego, szklanego naczynia). Wykładamy warstwę schłodzonej masy śmietanowej z jeżynami.

3

CHŁODZIMY, DEKORUJEMY I PODAJEMY DESER

Deser wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Schłodzony pudding dekorujemy świeżymi owocami, chipsami czekoladowymi i listkami świeżej mięty.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

4404,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

550,6 kcal

🥑

Tłuszcz

33,5 g

🌾

Węglowodany

69,4 g

🥬

Błonnik

11,6 g

💪

Białko

11,6 g

Podobne przepisy