przepis-na-kobiete.pl

Precel z łososiem • przepis • składniki • przygotowanie

Precel z łososiem i blanszowanym szpinakiem to świetny pomysł na smakowity początek i koniec dnia. Wystarczy 5 minut i gotowe!

Precel z łososiem

Precel z łososiem i blanszowanym szpinakiem to świetny pomysł na smakowity początek i koniec dnia. Wystarczy 5 minut i gotowe!

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

chrzan tarty - 2 łyżeczki
masło - 1 łyżeczka
ser twaróg półtłusty - 2 łyżeczki
oliwa z oliwek - 1 łyżka
pieprz czarny - 1 szczypta
precel - 1 szt.
sól - 1 szczypta
Szpinak Baby - 100 g
łosoś wędzony - 75 g

Instrukcje przygotowania

1.PODPIEKAMY PRECEL NA PATELNI:
Precel przekrawamy, smarujemy masłem i podpiekamy na patelni grillowej.
2.BLANSZUJEMY SZPINAK:
Szpinak blanszujemy na odrobinie oliwy. Doprawiamy solą i pieprzem.
3.SKŁADAMY PRECEL:
Na preclu układamy szpinak i plastry łososia. Smarujemy chrzanem połączonym z serkiem. Składamy i podajemy.
Precel z łososiem

Czas przygotowania

5 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PODPIEKAMY PRECEL NA PATELNI

Precel przekrawamy, smarujemy masłem i podpiekamy na patelni grillowej.

2

BLANSZUJEMY SZPINAK

Szpinak blanszujemy na odrobinie oliwy. Doprawiamy solą i pieprzem.

3

SKŁADAMY PRECEL

Na preclu układamy szpinak i plastry łososia. Smarujemy chrzanem połączonym z serkiem. Składamy i podajemy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

597,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

597,4 kcal

🥑

Tłuszcz

34 g

🌾

Węglowodany

54,1 g

🥬

Błonnik

1,4 g

💪

Białko

24,4 g

Podobne przepisy