Pizza pepperoni • przepis • składniki • przygotowanie
Dużo pepperoni i dużo sera! Ten przepis zdecydowanie powinien zajmować pierwsze miejsce na liście najlepszych pizz świata. Ostry smak kiełbasy miesza się tutaj z cudowną słodyczą pomidorów. Musisz spróbować!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ROZGRZEWAMY PIEKARNIK
Piekarnik wraz z blachą do pieczenia rozgrzewamy do temperatury 220°C. Jeżeli mamy kamień do pizzy, również wkładamy go do piekarnika, aby się nagrzał.
ROZWAŁKOWUJEMY CIASTO
Kulkę ciasta lekko rozwałkowujemy, a następnie nadajemy mu pożądany, okrągły kształt. Placek przekładamy na papier do pieczenia, a następnie na deskę.
NAKŁADAMY DODATKI
Pizzę smarujemy sosem, posypujemy startą mozzarellą i parmezanem. Na warstwie sera układamy plastry kiełbasy pepperoni i papryczkę chili pokrojoną w cienkie paski.
PIECZEMY PIZZĘ
Pizzę zsuwamy na blachę do pieczenia do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 10 minut, aż spód podrośnie i nabierze złotego koloru.Gotową pizzę wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na ok. 2 minuty przed podaniem. Posypujemy z wierzchu rukolą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2026,9 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
337,8 kcal
Tłuszcz
15,2 g
Węglowodany
34,5 g
Błonnik
0,1 g
Białko
14,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Prawdziwa musaka z grecką sałatką Lefterisa i Karola
Tradycyjne greckie danie, którego trzeba spróbować. To bogactwo składników i prawdziwa rozkosz dla podniebienia.

Zapiekanka z mięsa mielonego i bakłażana z serem mozzarella
Delikatny mięsny farsz zawinięty w plastry bakłażana, a do tego serowa okrasa – przepis na zapiekankę doskonałą!

Sycylijski makaron z kalafiorem
Wyśmienita pasta, w której dominuje smak kalafiora, ale wyczujesz w niej również słodycz rodzynek i chrupkość orzeszków piniowych. Idealna dla całej rodziny! Sprawdź, jak smakuje kalafior w tym wydaniu.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wieprzowina z warzywami z woka
Inspirowany Azją pomysł na obiad, przygotowany z ryżu jaśminowego, kruchej wieprzowiny, warzyw oraz kiełków fasoli mung.

Spaghetti z sosem z awokado
Wypróbuj pomysł Kingi na bezglutenowy, zielony makaron! Zobacz, jak przygotować sos z awokado, i rozsmakuj się w tym połączeniu.

Suflet czekoladowy
Deser dla prawdziwych miłośników czekolady! Puszysty suflet, który wyczarujesz z kilku składników w niecałe pół godziny.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Domowy chleb tostowy z masłem orzechowym i bananami
By tosty na słodko smakowały tak, jak lubisz, przygotuj je od podstaw! Ułatwi Ci to przepis Karola na domowy chleb tostowy – idealny na śniadanie dla najmłodszych smakoszy!

Minibabeczki z rabarbarem i białą czekoladą
Gdy zaczyna się sezon na rabarbar, warto mieć sprawdzone przepisy pod ręką, a wśród nich przepis na minibabeczki z rabarbarem!

Tapas z salchichón
Zainspirowane hiszpańskimi smakami pyszne tapas z wyjątkową kiełbasą salchichón to świetny pomysł na przekąskę na imprezę. Wypróbuj ten prosty przepis Kingi!