przepis-na-kobiete.pl

Piwno-arbuzowy koktajl • przepis • składniki • przygotowanie

Zaskakujące połączenie orzeźwiającego smaku arbuza z klasycznym miodowym piwem to superpomysł na letni koktajl!

Piwno-arbuzowy koktajl

Zaskakujące połączenie orzeźwiającego smaku arbuza z klasycznym miodowym piwem to superpomysł na letni koktajl!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

arbuz - 1 kg
cytryna - 1 szt.
piwo - 1500 ml

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE ARBUZA POZBAWIAMY:
pestek, obieramy ze skóry i miksujemy na jednolitą masę.
2.NASTĘPNIE PŁYN PRZECIERAMY:
przez sito i przelewamy do dzbanka.
3.UZUPEŁNIAMY SCHŁODZONYM:
piwem.
4.DODAJEMY PLASTERKI CYTRYNY:
do smaku.
5.SERWUJEMY OD RAZU:
po przygotowaniu.
Piwno-arbuzowy koktajl

Czas przygotowania

10 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE ARBUZA POZBAWIAMY

pestek, obieramy ze skóry i miksujemy na jednolitą masę.

2

NASTĘPNIE PŁYN PRZECIERAMY

przez sito i przelewamy do dzbanka.

3

UZUPEŁNIAMY SCHŁODZONYM

piwem.

4

DODAJEMY PLASTERKI CYTRYNY

do smaku.

5

SERWUJEMY OD RAZU

po przygotowaniu.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

683,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

113,9 kcal

🥑

Tłuszcz

0,1 g

🌾

Węglowodany

10,9 g

🥬

Błonnik

1,4 g

💪

Białko

1,4 g

Podobne przepisy