Pasta z buraczka i rzodkiewek • przepis • składniki • przygotowanie
Pasta z buraka z dodatkiem rzodkiewki, suszonych pomidorów i serka twarogowego na zawsze odmieni Twoje śniadania! Spróbuj!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PIECZEMY BURAKA
Buraka owijamy folią aluminiową i pieczemy do miękkości, w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Następnie studzimy go i obieramy.
PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ
Łączymy rzodkiewkę pokrojoną w półplasterki, 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku i suszone pomidory oraz buraka pokrojonego w kostkę. Mieszamy z twarogiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
PRZYGOTOWUJEMY KANAPKI
Bagietkę kroimy na kromki, nakładamy pastę i ozdabiamy plasterkami rzodkiewki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
652,9 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
326,5 kcal
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
53,8 g
Błonnik
6,1 g
Białko
16,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ekspresowe banoffee z mascarpone
Błyskawiczne w przygotowaniu i naprawdę przepyszne banoffee z kremem z serka mascarone to idealny szybki deser. Koniecznie wypróbuj przepis Pauli!

Makaron z krewetkami w maślanym sosie
Soczyste krewetki, makaron i pikantny sos maślany! Poznaj przepis na danie, którym naje się nawet cała ekipa filmowa!

Ribollita: toskańska zupa fasolowa
Zupa, dzięki której nic się w kuchni nie zmarnuje, czyli ribollita inspirowana kuchnią toskańską, to sycąca propozycja dla miłośników mniej znanej kuchni w stylu włoskim. Sprawdź, jak pachnie i smakuje!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Chowder z kukurydzą
Chowder to pyszna zupa w stylu angielskim, idealna na szybki obiad. Wykorzystaj przepis Darii i wrzuć do garnka letnie warzywa oraz świeżą, sezonową kukurydzę!

Penne z czerwoną cebulą i kozim serem
Karmelizowana, czerwona cebula pysznie komponuje się z makaronem, serem kozim i orzechami włoskimi!

Burger z chili i chutney z cebuli
Z cebuli możesz przygotować gęstą konfiturę, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do ostrych, mięsnych burgerów! To danie w sam raz na spotkanie przy grillu!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ryż na mleku z rabarbarem
Ryż na mleku z rabarbarem i malinami to pyszne połączenie, które nada się na śniadanie lub przekąskę dla najmłodszych.

Wegańska pasta à la makrela
Odtwórz smak znanej pasty z makreli, przygotowując jej wegańską odsłonę! Ze wskazówkami i przepisem Kingi to wyjątkowo proste.

Babka drożdżowa z lukrem
Idealne uzupełnienie każdej herbaty i kawy w miłym gronie. Przygotuj pyszną babkę drożdżową z rodzynkami i słodkim lukrem.