Makaron chow mein z woka • przepis • składniki • przygotowanie
Szybki sposób na azjatyckie danie – makaron chow mein z sosem curry, polędwicą wołową i mieszanką chińskich warzyw. Wypróbuj przepis Kingi Paruzel.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
MARYNUJEMY MIĘSO
Polędwicę kroimy w plastry. W miseczce mieszamy sos sojowy, posiekane czosnek i imbir, cukier, sok z cytryny oraz 1 łyżkę oleju. Umieszczamy mięso w marynacie tak, aby całe było nią pokryte. Ostawiamy na bok.
GOTUJEMY MAKARON
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Na patelnię wylewamy resztę oleju i podsmażamy warzywa. Odkładamy je na bok. Na tę samą patelnię kładziemy mięso i smaży na dużym ogniu przez 2 minuty. Zdejmujemy z patelni.
PODAJEMY DANIE
Na patelnię wylewamy sos. Podgrzewamy go i dodajemy przygotowane warzywa i mięso. Na koniec dodajemy makaron. Całość mieszamy. Przed podaniem posypujemy drobno posiekaną papryczką chili i sezamem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1460,9 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
365,2 kcal
Tłuszcz
12,6 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
2,5 g
Białko
17,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Makaron w sosie sojowym
Makaron w sosie sojowym z dodatkiem chrupiących warzyw i kurczaka to azjatycka propozycja Karola!

Pieczone ziemniaki nadziewane
Ziemniaki to świetny dodatek do dań z grilla! Wypróbuj je w nowej wersji – nadziewane fetą, awokado, suszonymi pomidorami i z nutą słodyczy w postaci granatu.

Bliny z kremem awokado i fetą
Bliny można podawać na wiele różnych sposobów – w zależności od preferencji – tak by były słodkie lub wytrawne. W tym przepisie dodatkiem jest krem awokado i feta. Koniecznie wypróbuj to połączenie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Szakszuka z chorizo i oliwkami
Dla tego śniadania chce się wstawać z łóżka! Szakszuka ze świeżych pomidorów z dodatkiem aromatycznego chorizo zabierze Cię o poranku do kuchni pełnej słońca.

Wegańskie gofry dyniowe
Dynia i cynamon w deserowej odsłonie? Dzięki przepisowi Kingi na wegańskie gofry dyniowe jesienny sezon w kuchni zaczniesz w słodkim stylu!

Sok ogórkowo-szpinakowo-jabłkowy z kiwi
Wypróbuj nasz przepis na sok warzywno-owocowy, który możesz zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Jest pyszny i prosty!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ciasteczka owsiane z jabłkami
Proste ciasteczka dla małych i dużych łasuchów, które przygotujesz w mgnieniu oka. Pięknie pachną i świetnie smakują.

Kanapki z grilla ze schabem i szparagami
Wyjątkowe kanapki z grillowanymi szparagami, pysznym pieczonym schabem i ciągnącym się serem. Świetne połączenie przy okazji grilla lub na kolację w chłodniejszy, letni wieczór.

Rosół z kaczki
Szukasz przepisu na najlepszy rosół? Przygotuj go na bazie drobiowego mięsa i pieczonych warzyw, korzystając z receptury Karola Okrasy!